Γεν. Γραμ. Αποδήμου Ελληνισμού: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμα φιλοξενίας ομογενών Ελληνοπαίδων

gen-gram-apodimoy

Σε μία συγκινητική τελετή χαιρέτισε ο Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος την πρώτη ομάδα ομογενών Ελληνοπαίδων του εξωτερικού, που φιλοξενήθηκαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων φιλοξενίας Ελληνοπαίδων της ομογένειας και γνωριμίας τους με την Ελλάδα.

Η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού, η οποία οργανώνει για την ομογένεια, εδώ και τριάντα πέντε χρόνια, προγράμματα γνωριμίας με την Ελλάδα και τον Ελληνικό πολιτισμό, διοργανώνει και χρηματοδοτεί τρία προγράμματα στη διάρκεια του θέρους του 2017 σε συνεργασία με το Δήμο Ασπροπύργου. Συγκεκριμένα 17 παιδιά από τη Μόσχα φιλοξενήθηκαν μαζί με τους δύο συνοδούς τους, στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις του Δήμου Ασπροπύργου στα Βίλια Αττικής από τις 4 μέχρι τις 16 Ιουλίου.

Την πρώτη ομάδα από παιδιά, από το Σύλλογο Ελλήνων Μόσχας, τα οποία φιλοξενήθηκαν στην πρώτη κατασκηνωτική περίοδο, θα διαδεχθεί η ομάδα από 40 παιδιά της ομογένειας από το Βλαδικαυκάς που θα φιλοξενηθούν από 17 μέχρι 28 Ιουλίου και η ομάδα από 124 παιδιά από την Ουκρανία και την Γεωργία, τα οποία θα φιλοξενηθούν στο διάστημα 1-13 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων οργανώνονται αθλητικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπου τα παιδιά εκθέτουν την δική τους πολιτιστική παράδοση και στη συνέχεια την αναδεικνύουν στις παραστάσεις, οι οποίες οργανώνονται στην κατασκήνωση. Παράλληλα οργανώνονται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Facebook Comments

POST A COMMENT.