Νέο γαλλόφωνο μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Γαλλικό Ινστιτούτο και το IdEF

f924107648abd4d51a682492cc285cc4_XL

Με στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε όσους βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη ή στην ευρύτερη περιοχή αλλά και σε ενδιαφερόμενους από τις γειτονικές χώρες, να σπουδάσουν χωρίς να χρειαστεί να μετακομίσουν στη Γαλλία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και η Γαλλική Λαϊκή Αποστολή σε συνεργασία με το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF (Institution d’ Etudes Francophones) δημιούργησαν τμήμα για την απόκτηση εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στο «Δίκαιο των Επιχειρήσεων» του Πανεπιστημίου Paris 13 ” Sorbonne Paris Cit?”. Όπως ανέφερε στην παρουσίαση του μεταπτυχιακού διπλώματος ο Γ.Διευθυντής του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF Στυλιανός Αμαργιανάκης, πρόκειται για ένα εθνικό δίπλωμα του γαλλικού υπουργείου Παιδείας που αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόξενο Θεσσαλονίκης, Φίλιπ Ρέι, η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε μια σειρά ενεργειών που έχουν προγραμματιστεί για την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τόσο του Γαλλικού Ινστιτούτου, όσο και του Γαλλικού Σχολείου. «Είναι μια ενέργεια που ακουμπάει και στη βούληση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη να δημιουργηθούν περισσότερα ξενόγλωσσα τμήματα, προκειμένου να προσελκύσουν φοιτητές και από το εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Ρέι.

Συγχρόνως ο Γάλλος πρόξενος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε δύο ακόμη σημαντικές αλλαγές που αφορούν η μια, στη δημιουργία γαλλικής μπρασερί στο ισόγειο του κτιρίου που στεγάζεται το γαλλικό ινστιτούτο και η άλλη, στη δημιουργία γαλλικού βιβλιοπωλείου.

Ν.Καζαντζίδου

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.