Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Επανασύνδεση με τη φύση!

αρχείο λήψης (60)

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος υπενθυμίζει στους πολίτες του βιομηχανικά ανεπτυγμένου κόσμου την αξία του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα, ένα από τα σπουδαιότερα “μνημεία” του φυσικού κόσμου, έχουν ήδη…πρασινίσει! Το ίδιο θα γίνει σταδιακά τις αμέσως επόμενες ημέρες και σε ορισμένα από τα πιο γνωστά ορόσημα της υφηλίου, όπως το Εmpire State Building της Νέας Υόρκης, αλλά και τα υψηλότερα κτίρια του κόσμου, δηλαδή το Μπουρζ  Καλίφα στο Ντουμπάι, όπως επίσης και το φουτουριστικό κτίριο “Υδάτινος Κύβος” στο Πεκίνο, το δημαρχείο της Βενετίας, το Κοινοβούλιο του Μαρόκο. Αιτία για το εντυπωσιακό δρώμενο είναι η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την οποία η υφήλιος γιορτάζει στις  5 Ιουνίου.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για το 2017 θα είναι η “Σύνδεση των ανθρώπων με τη φύση” και το κράτος που θα αποτελέσει το επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι ο Καναδάς, ο οποίος έχει επιλεγεί ως η “διοργανώτρια χώρα” για φέτος.

Στον Καναδά που είναι η διοργανώτρια χώρα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας θα διεξαχθούν περισσότεροι από 150 καθαρισμοί ακτών και παραλιών, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 7.000 ανθρώπων.

Το 2017 θα είναι η 44η συνεχόμενη χρονιά που θα εορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η θέσπισή της αποφασίστηκε μετά από ψήφισμα που υιοθέτησε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, και η πρώτη φορά που εορτάστηκε ήταν το 1974.

ΠΗΓΗ real.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.