Σειρά συναντήσεων του ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουίκ στην Αυστραλία

31-203707unnameds (1)

Το Κυπριακό, οι σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας, η πορεία των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση και το χρέος βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στην Καμπέρα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κουίκ είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Mάλκολμ Τέρνμπουλ, την υπουργό Εξωτερικών Τζούλια Μπίσιοπ, τον υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Άρθουρ Συνοδινό (ελληνικής καταγωγής από το Ληξούρι)- ο οποίος ζήτησε συνεργασία με την Ελλάδα στον τομέα των καινοτομιών και της τεχνολογίας-, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπιλ Σόρτεν (Bill Shorten) και τη σκιώδη υπουργό Εξωτερικών Πένι Γουόνγκ (Penny Wong).

«Ανεξάρτητα με την πολιτική συζήτηση που είχα με όλους όσους συναντήθηκα από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, εισέπραξα από τους ίδιους έναν κοινό παρονομαστή: την αγάπη τους και τον σεβασμό τους για την Ελλάδα. Ειδικά ο πρωθυπουργός, όπως μου είπε, μάθαινε Ελληνικά στο σχολείο που πήγαινε και μάλιστα την καθαρεύουσα», δήλωσε αμέσως μετά τις συναντήσεις. «Επίσης, όλοι υπογράμμισαν το θαυμασμό τους για τον ελληνισμό της Αυστραλίας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της δεύτερης πατρίδας τους», σημείωσε ο κ. Κουίκ και επισήμανε πως στην στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Αυστραλίας- Ελλάδας ανακοίνωσε ότι με πολύ χαρά θα υποστηρίξουμε το σχέδιο της δημιουργίας ANZAK Μουσείου στη Λήμνο, ώστε να τιμηθούν οι Αυστραλοί, οι Νεοζηλανδοί και οι Καναδοί που έδωσαν τις μάχες τους στον Α? Παγκόσμιο Πόλεμο.

Facebook Comments

POST A COMMENT.