Ζ. Γκάμπριελ: Η Γερμανία και η Τουρκία επιθυμούν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους

22191712_15498206_limghandler

Η Γερμανία και η Τουρκία επιθυμούν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους, είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μετά από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ χθες, επιδιώκοντας να αποκλιμακώσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών που δημιουργήθηκαν λόγω ενός αυξανόμενου αυταρχισμού από την Άγκυρα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Γιλντιρίμ στο Λονδίνο, ο Γκάμπριελ είπε ότι οι δύο χώρες πρέπει να πράξουν περισσότερα για να βελτιώσουν τις σχέσεις των. “Πάνω απ’ όλα, μιλήσαμε για το πώς μπορούμε να επιστρέψουμε σε λογικές σχέσεις”, είπε στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλλι ZDF ο Γκάμπριελ.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε δηλώσεις της αυτόν τον μήνα είπε ότι η Ευρώπη δεν θα πρέπει να θέσει την Τουρκία σε απόσταση παρά τις ανησυχίες για την αυξανόμενη εξουσία του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δίνοντας την εντύπωση ότι υποβαθμίζει δηλώσεις που φέρουν την Τουρκία να έχει θέσει τέλος στη φιλοδοξία της να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Γερμανία τονίζει τη σημασία των καλών σχέσεων με την Τουρκία παρά τις κατηγορίες του Ερντογάν νωρίτερα φέτος ότι η Γερμανία φέρεται “ναζιστικά” διότι απαγόρευσε μαζικές πολιτικές εκδηλώσεις που είχαν στόχο την συσπείρωση των Τούρκων ώστε να ψηφίσουν υπέρ του δημοψηφίσματος που ενίσχυε την εξουσία του Ερντογάν στην προεδρία

Facebook Comments

POST A COMMENT.