Γυναίκα της χρονιάς… η Ρόδη Κράτσα!

Ρ.Κράτσα
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε, στην Παλαιά Βουλή, εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Γυναικών Θεσσαλονίκης Μακεδονίας ¨εν Αθήναις¨, κατά την οποία απονεμήθηκε το ¨Αριστείο Τιμής¨ του Συνδέσμου στη Ρόδη Κράτσα, πρ. Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής, η οποία βραβεύτηκε ως ¨Γυναίκα της Χρονιάς¨.
Η Πρόεδρος του Συνδέσμου,  Καίτη Γάκη – Καψή, αναφέρθηκε στο ιστορικό και στο μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας καθώς και στην απόφαση απονομής του Αριστείου στη Ρόδη Κράτσα, ως αναγνώριση του πολύπλευρου, διαχρονικού έργου της και της σημασίας του για τις νέες προκλήσεις της Ευρώπης και της Ελλάδος εν όψει της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την ιδρυτική Διακήρυξη της Ρώμης (1957) .

Στην εκδήλωση μίλησαν:

Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, η οποία αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή και διεθνή απήχηση της Ρόδης Κράτσα, η οποία ξεπέρασε τα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο τ. Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης. Σιούφιας, αναφέρθηκε στη δημιουργική συνεργασία του Ελληνικής Βουλής με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε διαφόρους τομείς που επετεύχθη με κοινές τους πρωτοβουλίες, της τιμώμενης και του ιδίου. Αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο της Ρόδης Κράτσα για τη στήριξη της Ελληνικής ναυτιλίας και την πρωτοβουλία της για την καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσάς.

Ο καθηγητής κ. Δημήτρης Καιρίδης, ανέφερε ότι η Ρόδη Κράτσα πέτυχε το υψηλότερο αξίωμα που εξελέγη ποτέ Έλληνας πολίτης,  εκλεγόμενη ως πρώτη Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παράλληλα με τ’αξιώματα, όμως, ξέρει να ¨τραβάει κουπί¨ και σε ό,τι αναλαμβάνει, όπως στηνΠροεδρία του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής,  καθώς και στους πολιτικούς αγώνες.

Η ευρωβουλευτής  Εύα Καϊλή, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου των ευρωβουλευτών και την ελλιπή προβολή του στη χώρα μας. Αναφέρθηκε, επίσης, στην παρακαταθήκη που έχει αφήσει η Ρόδη Κράτσα με την προσωπικότητα και το έργο της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Ρόδη Κράτσα, μετά τη βράβευσή της, ευχαρίστησε το Σύνδεσμο γυναικών και εξέφρασε την ιδιαίτερη τιμή που νιώθει για τις αναφορές στη διαδρομή της, από τόσο σημαντικές και καταξιωμένες προσωπικότητες. Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι η επέτειος των 60 χρόνων της Ενωμένης Ευρώπης πρέπει να συνοδευθεί με κοινή δέσμευση ηγετών και πολιτών για να γίνει η Ευρώπη ¨Δύναμη προόδου¨,

 

 

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες:
Ο τ. Επίτροπος Σταύρος Δήμας, ο πρ. υπουργός  Δημήτρης Σταμάτης, η βουλευτής  Άννα Καραμανλή, εκπρόσωπος του Προέδρου της Ν.Δ.  Κυρ. Μητσοτάκη, ο βουλευτής και πρώην πρύτανης  Θεόδωρος Φορτσάκης,  ο πρ. υφυπουργός  Θαν. Γιαννόπουλος, η καθηγήτρια και πρώην βουλευτής  Μερόπη Σπυροπούλου, πρέσβεις, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων,  πολλοί φίλοι και συνοδοιπόροι.

 

 

Με αφορμή τη βράβευσή της αλλά και την Ημέρα της Γυναίκας, η κα Ρόδη Κράτσα μίλησε στο infowoman.gr για τις γυναίκες σήμερα και την προσφορά τους  στην κοινωνία, τα χαρίσματα που τις διέπουν, αλλά και για την ανάγκη η κρίση και η κούραση που αυτή έχει επιφέρει, να μην τις αποπροσανατολίσει από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.

Κράτσα

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.