Στην Ευρώπη οι άνδρες καπνίζουν περισσότερο ενώ οι γυναίκες έχουν συχνότερα κατάθλιψη

Ένας σημαντικός αριθμός Ευρωπαίων πάσχουν από μια ευρεία γκάμα σωματικών και ψυχικών προβλημάτων, εν μέρει λόγω των δύσκολων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με μια νέα πανευρωπαϊκή έκθεση. Η μελέτη επισημαίνει πως για να βελτιωθεί η υγεία των Ευρωπαίων, δεν αρκεί η προώθηση πιο υγιεινών τρόπων ζωής, αλλά πρέπει παράλληλα να υπάρξουν πολιτικές αναδιανομής των εισοδημάτων και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Ανάμεσα στα ευρήματα, είναι ότι οι γυναίκες έχουν συχνότερα κατάθλιψη και δυνατούς πονοκεφάλους, ενώ οι άνδρες πίνουν και καπνίζουν περισσότερο. Η κατανάλωση αλκοόλ από τους Ευρωπαίους είναι σχεδόν διπλάσια της κατανάλωσης από τις γυναίκες, ενώ οι άνδρες τείνουν να θεωρούν τους εαυτούς υπέρβαρους με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα από ό,τι οι γυναίκες.

Η νέα «Ευρωπαϊκή Κοινωνική Έρευνα» (European Social Survey), που θα παρουσιασθεί τη Δευτέρα το απόγευμα στο Παρίσι, μελέτησε δειγματοληπτικά στοιχεία από 21 ευρωπαϊκές χώρες (όχι η Ελλάδα), με βάση απαντήσεις άνω των 40.000 ατόμων κατά τη διετία 2014-15.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.