Αίτημα εξηγήσεων προς τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Μασσαλία

embassy_1.medium

Προς τον αξιότιμο κύριο Στυλιανό Γαβριήλ
Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Μασσαλία.

Μασσαλία 10 Σεπτεμβρίου 2016

Θέμα Πρόσκληση για ενημέρωση και διάλογο.

Αξιότιμε Κύριε Πρόξενε,

Μετά την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να κλείσει οριστικά το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Μασσαλία, έλαβα την πρωτοβουλία να συντονίσω την κινητοποίηση όλων των ελληνικών συλλόγων και των συλλόγων φιλελλήνων της νότιας Γαλλίας, περιοχή την οποία εξυπηρετεί σε πρακτικά ζητήματα και τιμά με την παρουσία του το προξενείο μας και εσείς προσωπικά, ενάντια σε αυτή την απόφαση.

Σας γνωστοποιούμε οτι έχουμε ήδη αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας, υπογεγραμμένες από 70 περίπου συλλόγους, προς τους Προέδρους της Ελληνικής και της Γαλλικής Δημοκρατίας κοινοποιώντας τες σε υπουργούς, προέδρους πολιτικών κομμάτων, βουλευτές και άλλους φορείς και θεσμούς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν οι έλληνες της νοτίου Γαλλίας καθώς και ένας μεγάλος αριθμός Αρμενίων της Μασσαλίας οι οποίοι μας συμπαραστέκονται, μέσω της ιστοσελίδας της ελληνικής ομογένειας « Ελληνική Διασπορά » αλλά και πολλών γαλλικών και ελληνικών μέσων ενημέρωσης.

Ώς συντονιστής, οφείλω να σας μεταφέρω το αίτημα όλων των αντιδρούντων για εξηγήσεις και επίσημη ενημέρωση επι του θέματος απο εσάς προσωπικώς, διότι μέχρι στιγμής το μόνο το οποίο γνωρίζουμε είναι η επίσημη ανακοίνωση του Προξενείου. (Ανακοίνωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη ΜΑΣΣΑΛΙΑ.)

Κύριε Πρόξενε, είμαστε βέβαιοι οτι αντιληφθήκατε απο την πρώτη ημέρα της παρουσίας σας στη Μασσαλία το βάρος και την ευθύνη σας ώς Προξένου της Μητέρας Πατρίδος μας, αφού η πρώτη σας επίσημη παρουσία ήταν στον ελληνικό τομέα των Κοιμητηρίων της πόλης μας, όπου με τιμή και συγκίνηση προσκυνήσατε τους τάφους των μεγάλων ελληνικών οικογενειών, ξεχωρίζοντας ανάμεσά τους τους τάφους της οικογενείας του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, ο οποίος γεννήθηκε στη Μασσαλία και βαπτίσθηκε στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία καθως και άλλων οικογενειών με έντονη παρουσία στην πόλη μας αλλά προ πάντων των μελών της Φιλικής Εταιρίας με πρωτοβουλία των οποίων ιδρύθηκε το ελληνικό Προξενείο κατά το έτος 1833.

Αντιλαμβάνεστε οτι την Ελλάδα δια του Ελληνικό Προξενείο δεν το τιμούν μόνον οι έλληνες αλλά και οι γάλλοι μασσαλιώτες οι οποίοι αισθάνονται υπερήφανοι για την « Πόλη των Φωκαέων». Το έχετε δεί άλλωστε να το διαδηλώνουν 70 000 φίλαθλοι μασσαλιώτες μέσα στο παγκοσμίου φήμης Στάδιο Vélodrome ! (ΜΑΣΣΑΛΙΑ «Εμείς δεν αρνούμαστε την Ελληνική καταγωγή της πόλης μας»)

Κύριε Πρόξενε, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το έργο σας, τον κόπο σας και την αξιοπρεπή και δυναμική παρουσία σας. εξυπηρετόντας τους πάντες και εργαζόμενος αόκνως, μη φειδόμενος κόπων και χρόνου για τα συμφέροντα της πατρίδος μας. Όμως πρίν απο την αναχώρησή σας θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιές είναι οι ενέργειες που έχετε κάνει ενάντια σ’ αυτή την απόφαση; Έχετε αναλογιστεί τις συνέπειες αυτής της απόφασης; Έχετε μεταφέρει όλα τα παραπάνω στην Ελληνική Κυβέρνηση; Γνωρίζουν στην Ελλάδα την αντίδραση και το αρνητικό κλίμα που έχουν δημιουργήσει;

Για όλους τους παραπάνω λόγους σας παρακαλούμε να ενημερώσετε και να δώσετε τις δέουσες απαντήσεις και εξηγήσεις σε όλους τους φορείς και κατ’ επέκτασιν στους έλληνες της νοτίου Γαλλίας. Σας καλούμε στην Ελληνική Εκκλησία της Μασσαλίας το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016 και ώρα 15:00 όπου μπορούμε να συναντηθούμε και να συζητήσουμε.

Ελπίζουμε ότι, όπως πάντα έτσι και τώρα, αναλογιζόμενος την ευθύνη και το βάρος της περίστασης θα ανταποκριθείτε σ’ αυτή την πρόσκληση και δεν θα εγκαταλείψετε την Ελληνική Μασσαλία και το Προξενείο μας ως καπετάνιος βυθιζόμενου σκάφους.

Με εκτίμηση
Ιωάννης Σταυρινού

Facebook Comments

POST A COMMENT.