Ιστορίες από τη μετα-βιομηχανική Ρουμανία σε έκθεση στην Ελευσίνα

d9a039c319-600x330

Εικαστικοί, φωτογράφοι και κινηματογραφιστές στρέφουν το βλέμμα στη μετα-κομμουνιστική Ρουμανία και παρουσιάζουν το έργο τους στην Ελευσίνα, η οποία συνεχίζει το πρόγραμμα των εικαστικών της στα Αισχύλεια 2016.

Στην ομαδική έκθεση με τίτλο «Γεωγραφικά Πλάτη/Ανθρώπινοι Ορίζοντες» συμμετέχουν με έργα τους επτά καλλιτέχνες από τη Ρουμανία, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καλλιτέχνες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία.

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό την 1η Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» της Ελευσίνας και θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου.

«Ταξιδεύουν με το έργο τους τον θεατή σε τόπους οικείους και ανοίκειους… μέσα από το φάσμα της εσωτερικότητας και της ανάγκης της ψυχής για επιβίωση» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο επιμελητής της έκθεσης, αρχαιολόγος-αρχιτέκτονας Κώστας Πράπογλου.

Οι καλλιτέχνες, που συμμετέχουν, έχουν στο ενεργητικό τους εκθέσεις σε μουσεία και ιδρύματα τέχνης σε όλον τον κόσμο και έχουν εκπροσωπήσει τις χώρες τους σε κορυφαία διεθνή εικαστικά γεγονότα, όπως η Μπιενάλε της Βενετίας.

Πρόκειται για τους Michele Bressan (b.1980, Ιταλία), Petrut Calinescu (b.1976, Ρουμανία), Ioana Cirlig (b.1987, Ρουμανία), Carlo Gianferro (b.1970, Ιταλία), David Leventi (b.1978, Ην. Πολιτείες), Andrei Nacu (b.1984, Ρουμανία), Davin Ellicson (b.1978, Ην. Πολιτείες).

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Γεωγραφικά Πλάτη /Ανθρώπινοι Ορίζοντες [Latitudes / Humanscapes]» θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.