Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Εργοστάσιο Τεχνών της Σαντορίνης

santorini-arts-factory

Θέατρο βασισμένο στις τεχνικές αφήγησης του αμερικάνικου βωβού κινηματογράφου, θέατρο για παιδιά, η Σταματία το Γένος Αργυροπούλου από το Θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, η Απολογία του Σωκράτη σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, ο Βασίλης Παπαβασιλείου και το Θέατρο Τέχνης, ο Σωκράτης Μάλαμας, οι Jazz Matazz και ο Ψαραντώνης, είναι μόνο μερικές από τις βραδιές που συνθέτουν το αυγουστιάτικο τοπίο στο Santorini Arts Factory.

Οι εκδηλώσεις στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, λοιπόν, που ιδρύθηκε το 2014 με σκοπό την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων και στεγάζεται σε ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα κτήρια του νησιού, το παλιό εργοστάσιο τομάτας στη Βλυχάδα, το οποίο πλέον λειτουργεί ως Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός», έχουν ως εξής:

Αύριο Τρίτη 9/8 η ομάδα Art Vouvaeau, συνοδεία ζωντανής μουσικής παρουσιάζει τη βουβή κωμωδία Τα Δεκανίκια ή Πως Ξέμαθα να Περπατώ, βασισμένη στο ομώνυμο ινδικό λαϊκό παραμύθι. Έξι ηθοποιοί και ένας μουσικός αφηγούνται επί σκηνής το παραμύθι χωρίς τη χρήση λόγου. Ο Κύριος Κιχ και το Μυστικό Κουτί των Ήχων, από την Ομάδα Κοπέρνικος, την Τετάρτη 10/8 μαθαίνουν στα παιδιά να αναγνωρίζουν τα μουσικά ηχοχρώματα, ωθώντας τα να πλάσουν με τη φαντασία τους την εικόνα που κρύβεται πίσω από κάθε ήχο.

Στις 11/8 η Σταματία το Γένος Αργυροπούλου, από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, με την Ελένη Ουζουνίδου σε έναν συγκλονιστικό μονόλογο που διατρέχει την ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Τ

Facebook Comments

POST A COMMENT.