Ο Γ. Αμανατίδης για να εγκαινιάσει την έκθεση «Byzantium through the centuries» στο μουσείο Ερμιτάζ

agia-petroupoli

Με μία ιδιαίτερα τιμητική αποστολή, να εγκαινιάσει αύριο από κοινού με τον υπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας Βλαντιμίρ Μεντίνσκι (V.R. Medinskiy) την έκθεση βυζαντινής τέχνης «Byzantium through the centuries» (Βυζάντιο ανά τους αιώνες) στο μουσείο Ερμιτάζ, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη από σήμερα στην Αγία Πετρούπολη ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Αμανατίδης σήμερα επισκέφθηκε την έκθεση «Ελληνική χάρτινη αγιογραφία» στο Κρατικό Μουσείο Ιστορίας των Θρησκειών, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με αντιπροσωπεία καθηγητών και φοιτητών του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης.

Το απόγευμα ο υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση εργασίας με ομογενείς της Αγίας Πετρούπολης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Συλλόγου Ελλήνων «ΠΕΤΡΟΠΟΛΙΣ», στο γενικό προξενείο της Ελλάδας.

Αύριο ο κ. Αμανατίδης, πριν μεταβεί στο μουσείο Ερμιτάζ, θα γίνει δεκτός στο κυβερνείο της πόλης, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Α’ αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, Ίγκορ Λόνσκι (Igor Olegovich Lonskiy) και τον Α’ αντιπρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού Αλεξάντερ Βορόνκο (Alexander Nikolaevich Voronko).

 

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.