Νίκη Κλίντον και Τραμπ, στους προκριματικούς της Νέας Υόρκης

clinton_2527495b

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που προηγείται των υποψήφιων για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, κέρδισε άνετα τους προκριματικούς στην πολιτεία της Νέας Υόρκης χθες, πλησιάζοντας το όριο των εκλεκτόρων που χρειάζεται για να εξασφαλίσει την υποψηφιότητα του κόμματός του πριν το αμφιλεγόμενο συνέδριο του κόμματος τον Ιούλιο. Η μεγάλη νίκη του Νεοϋορκέζου δισεκατομμυριούχου στην ίδια του την πολιτεία του έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στον αγώνα και τον έφερε πιό κοντά στο να αποκτήσει τους 1.237 εκλέκτορες που χρειάζεται για κερδίσει το χρίσμα, αφήνοντας πίσω τον Τεντ Κρουζ και τον Τζον Κέισικ.

Η Χίλαρι Κλίντον, που προηγείται στους Δημοκρατικούς του μόνου άλλου συνυποψηφίου της, Μπέρνι Σάντερς, κέρδισε τους προκριματικούς της πολιτείας της Νέας Υόρκης, την οποία είχε αντιπροσωπεύσει και ως γερουσιαστής.

Η ψηφοφορία στην πολιτεία ανέδειξε αρκετά προβλήματα στη διαδικασία. Μεταξύ άλλων, τα ονόματα περισσότερων από 125.000 ατόμων εξαφανίστηκαν από τους εκλογικούς καταλόγους, όπου οι εγγεγραμμένοι αγγίζουν περίπου τα 4 εκατομμύρια. Ο οικονομικός διευθυντής της πόλης της Νέας Υόρκης Σκότ Στρίνγκερ, υπεύθυνος για ατασθαλίες στη διοίκηση της πολιτείας, διέταξε έλεγχο του εκλογικού συμβουλίου της πόλης, το οποίο κατηγόρησε ως “μονίμως ανοργάνωτο, χαοτικό και ανεπαρκές”.

«Διαβλέπω τη νίκη» δήλωσε η υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, αμέσως μετά τη νίκη της, στους προκριματικούς της Νέας Υόρκης. «Είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο ότι ο Τεντ Κρουζ, θ’ αποκλειστεί από τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη νίκη του, στη Νέα Υόρκη.

Στο μεταξύ, ο Τζον Κέισιτς εκτιμάται ότι θα κερδίσει τη δεύτερη για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, στους προκριματικούς της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την πρόβλεψη του τηλεοπτικού δικτύου FOX News.

Περισσότερες Ει

Facebook Comments

POST A COMMENT.