Μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού στην Ελλάδα και όχι περικοπή συντάξεων θέλει η Γερμανία

45BACBBD121D58738694A9B0794EA696

Η Γερμανία θέλει να δώσει στην Ελλάδα ευελιξία όσον αφορά στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού της συστήματος, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Βloomberg,το οποίο επικαλείται πηγή που έχει γνώση της γερμανικής θέσης. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, προσπαθεί να βοηθήσει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα βάρη από τη μαζική εισροή προσφύγων στην Ευρώπη.

Ενώ προηγουμένως ζητούσε μειώσεις στις συντάξεις, αναφέρει η πηγή η Γερμανία θα ήταν τώρα ικανοποιημένη με έναν συνδυασμό μέτρων που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος,καθώς η ομάδα των πιστωτών αξιολογεί την πρόοδο της Ελλάδας αναφορικά με την επίτευξη των όρων του προγράμματος.

Το ΔΝΤ αναφέρει ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο και ότι χρειάζεται μείωση των συντάξεων.Αντίθετα προσθέτει το Βloomberg, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, δήλωσε χθες ότι η χώρα του δεν θα σταθεί εμπόδιο κάθε “λογικής λύσης” που διασφαλίζει ένα βιώσιμο   ελληνικό προυπολογισμό.

Facebook Comments

POST A COMMENT.