Ο πολυβραβευμένος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου

simopoulos

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο-Θωμάς Θωμαίδης, στην Κόρινθο, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια από τις εμπεριστατωμένες διαλέξεις του κ. Διονύση Σιμόπουλου, χάριν της οποίας θέματα αστρονομίας έγιναν κατανοητά από το ευρύ κοινό, που τον παρακολούθησε γοητευμένο.

Με πραγματικά δέος προλόγησαν τη διάλεξη η κ. Ράνια Σαζακλή, μέλος του Δ.Σ. του ΚΕ.Π.Α.Π. και υπεύθυνη προγραμμάτων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου και ο κ. Χάρης Καμπάνης, ερασιτέχνης αστρονόμος. Και οι δύο είναι συντονιστικά μέλη της Ομάδας Αστρονομίας  της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου.

Ο Διονύσης Σιμόπουλος έχει γράψει 26 βιβλία, 500 σεμινάρια με θέματα επιστημονικής επιμόρφωσης σε σειρές εκπομπών για την τηλεόραση, περισσότερα από 250 σενάρια (κείμενα και σκηνοθεσία) πολυθεαμάτων Πλανηταρίου  κι έχει δώσει πάνω από 500 διαλέξεις με θέματα Επιστήμης και Αστροφυσικής  σ’ολόκληρη τη χώρα.

Πριν από λίγες μέρες, η Ακαδημία Αθηνών τίμησε τον διεθνώς καταξιωμένο επιστήμονα “για τη συνολική του προσφορά στην εκλαίκευση και διάδοση της Αστρονομίας και των επιστημών του Διαστήματος και της Γης και την πρότυπη λειτουργία του Ευγενιδείου Πλανηταρίου”.

Τη διάλεξη παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον πολύς κόσμος και στο τέλος διατυπώθηκαν ερωτήσεις, τις οποίες ο κ. Σιμόπουλος άκουσε με προσοχή και απάντησε στηριγμένος σε αποδείξεις ήταν και ολόκληρη η ομιλία του.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρόεδρος του ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων, κ. Παναγιώτης Λαμπρινός, ευχαριστώντας τον εξέχοντα επιστήμονα και προσφέροντάς του αναμνηστικά δώρα.

Facebook Comments

POST A COMMENT.