Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Μασσαλία

marseille

Με πρωτοβουλία του νέου Ιερατικού Προϊσταμένου της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Μασσαλίας, Αρχιμανδρίτη π. Δημήτριου Πλουμή, καθιερώθηκε και φέτος η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στο λιμάνι της Μασσαλίας, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 στο Vieux Port (παλιό λιμάνι) και τελέσθηκε από το Θεοφιλέστατο Επίσκοπος Ρηγίου κ. Ειρηναίο Αβραμίδη, βοηθό του Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Το πρωί τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μασσαλίας χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ρηγίου κ. Ειρηναίου Αβραμίδη και στη συνέχεια ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι της Μασσαλίας με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών από την Ορθόδοξη Κοινότητα Μασσαλίας και από τις γύρω περιοχές. Μετά το πέρας του Αγιασμού, οι πιστοί μετέβησαν στο Δημαρχείο της Μασσαλίας όπου ο Δήμαρχος Μασσαλίας παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν της Ορθόδοξης Ελληνικής και Κυπριακής Κοινότητας.


Κατ΄αυτήν, μίλησαν ο αντιπρόσωπος του δημάρχου Μασσαλίας κ. Gerard Detaille και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ειρηναίος ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμο για τη συμπαράσταση στο έργο της Ορθόδοξης Κοινότητας και εξήρε παράλληλα την προσφορά των Ελλήνων στην πόλη της Μασσαλίας.

Στις τελετές, παρέστησαν, επίσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Στυλιανός Γαβριήλ ο Πρόξενος της Κύπρου κ. Άλκης Βοσκαρίδης, οι Αντισυνταγματάρχες (ΣΞ) κ. Λιόβας Ιωάννης και Πρασσάς Γεώργιος, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων και πολλοί πιστοί.

Facebook Comments

POST A COMMENT.