Διήμερη επίσκεψη Τσίπρα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

syriza-Tsipras

Γεμάτο πρόγραμμα, με επαφές υψηλού επιπέδου, περιλαμβάνει η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη,Τετάρτη και Πέμπτη.

Σήμερα το πρωί μετά από σύντομη ξενάγησή του στο Μνημείο Ολοκαυτώματος όπου και θα καταθέσει στεφάνι, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Εν συνεχεία θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

Στις 16.00 θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Y.Herzog. και κατόπιν συνάντηση με τη Νεολαία του Εργατικού Κόμματος. Στις 18.00 θα υπάρξει συνάντηση με ΜΚΟ. Στις 20.00 ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον υπουργόν Ενέργειας κ. Steinitz.

Tην Πέμπτη στις 10.00 ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν. Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον χώρο της ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων και κατόπιν, στις 12.10, θα αναχωρήσει για την Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 12.50 ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο Γιάσερ Αραφάτ.Στις 13.00 θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών παρουσία του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Μαχμουντ Αμπάς και του πρωθυπουργού κ. Ηamdallah. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Αμπάς και κοινές δηλώσεις στα ελληνικά και παλαιστινιακά ΜΜΕ. Εν συνεχεία θα παραταθεί γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του πρωθυπουργού.

Ο κ.Τσίπρας θα αναχωρήσει για την Ιερουσαλήμ και θα έχει το απόγευμα στις 16.15 συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ενώ μετέπειτα θα  μεταβεί στον Ι.Ν. Αναστάσεως. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης.

Facebook Comments

POST A COMMENT.