Δήμος Αθηναίων: 2,6 εκατ. για αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου

7c527bb1b81d3a601c724873c8657181

“Λίφτιγκ” στο εμπορικό τρίγωνο σχεδιάζει να κάνει ο δήμος Αθηναίων σε μια προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης της περιοχής για επισκέπτες κατοίκους και τουρίστες.

Οι παρεμβάσεις αποσκοπούν, αφενός στην αισθητική και λειτουργική ανάδειξη του εμπορικού τριγώνου και αφετέρου στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας.Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η δημιουργία δικτύου πεζόδρομων οι οποίοι είχαν σχεδιαστεί στο παθρελθόν αλλά δεν κατασκευάστηκαν, ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα,επισκευή πεζοδρομίων, αναβάθμιση πλατειών,ενίσχυση του πράσινου και του φωτισμού, επιδιορθώσεις φθορών,οργάνωση χώρων για τραπεζοκαθίσματα τα οποία θα περιοριστούν πάταξη της παράνομης στάθμευσης αλλά και ανάδειξη ιστορικών στοιχείων της περιοχής.

Ο σχεδιασμός αφορά σε έκταση 110 στρεμμάτων που περικλείεται από τις οδούς Ευρυπίδου, Πραξιτέλους, Λέκκα, Αθηναίδος, Αγίας Ειρήνης και Αθηνάς. Πρόκειται για την “καρδιά” του αθηναικού κέντρου με ανάπτυξη τα δύο τελευταία χρόνια τουλάχιστον στην δημιουργία χώρων διασκέδασης ενώ είναι δημοφιλής στους τουρίστες.

Facebook Comments

POST A COMMENT.