Ασφαλιστικό στο επίκεντρο της συνάντησης Γ.Κατρούγκαλου-Π.Μοσκοβισί

D459D279297BD065804D4128ABB2D0A9

Τη δέσμευση της Κομισιόν να βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, μετέφερε στην Ελλάδα ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Λίγο πριν συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και μιλώντας στην ιστοσελίδα Νewsit για τον σκοπό της συνάντησης, ο κ. Μοσκοβισί είπε: “Είμαι εδώ για συναντήσεις με τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης. Θα συναντηθώ με τον υπουργό Εργασίας, γιατί στόχος της Ευρώπης είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας”.Επίσης όταν του ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό σημείωσε: “Η Κομισιόν δεσμεύεται για περισσότερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό Εργασίας, ο κ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε τον Ευρωπαίο επίτροπο σχετικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που σχεδιάζει το υπουργείο αυτή την περίοδο, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και εργασιακά θέματα.

Μετά το τέλος συνάντησης, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε: “Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και αφορούσε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. Βρήκαμε ευήκοα ώτα. Το θέμα των συντάξεων δεν είναι μόνο θέμα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί διαδοχικές μειώσεις. Είμαστε κοντά στον στόχο όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που θα γίνει μέχρι τέλος Νοεμβρίου”.

Facebook Comments

POST A COMMENT.