Π. Μοσκοβισί: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα ο Τσίπρας άλλαξε

“Το ελληνικό ζήτημα βρίσκεται σε καλό δρόμο” δήλωσε με αισιοδοξία σήμερα ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, με συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιόφωνο Εuropei.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που άλλαξε (υπέστη ωρίμανση), δήλωσε ο Επίτροπος και πρόσθεσε: “Σήμερα από πλευράς της Κομισιόν μπορώ να πω ότι η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ καλή.

Συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα δώσουν σταδιακά χρήματα πρώτ΄απ΄όλα 2 δισ. και μετά 3 δισ. ευρώ.

Στη συνέχεια θα εξετάσουμε το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το πρόγραμμα και εντός του Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, μάλλον εντός του Νοεμβρίου, θα εξετάσουμε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών κάτι που είναι δουλειά της ΕΚΤ. Στη συνέχεια θα εξετάσουμε το θέμα του ελληνικού χρέους για το οποίο θα πρέπει να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση” είπε ο Π. Μοσκοβισί και υπογράμμισε:

“Για την ελληνική Κυβέρνηση σημαίνει ότι συνεχίζει τις δεσμεύσεις της για τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για να ξαναβρεί η χώρα την ανάπτυξη και την απασχόληση. Για δε τους εταίρους της Ελλάδας που είναι τα κράτη μέλη στο Εurogroup στην ευρωζώνη να έχουν μια εποικοδομητική στάση απέναντι στους Έλληνες. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα” τόνισε.

Facebook Comments

POST A COMMENT.