Νίκος Καναρέλης: Εγκαίνια έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου

unnamed (13)

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, τα  εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής του εικαστικού Νίκου Καναρέλη, αριστούχου της Ανωτάτης  Σχολής Καλών  Τεχνών Αθήνας και απόφοιτου του μεταπτυχιακού προγράμματος ζωγραφικής της εν λόγω  Σχολής. Την έκθεση επισκέφθηκαν πολλοί Κορίνθιοι και Αθηναίοι εικαστικοί και φιλότεχνοι. Τον καλλιτέχνη τίμησε με την παρουσία της και η διεθνούς φήμης εικαστικός Δανάη Στράτου, καθηγήτρια της ΑΣΚΤ Αθήνας.

“Όλη η ιστορία της ζωγραφικής είναι ένα ταξίδι. Μια διαδρομή όπου υπάρχουν διάφοροι σταθμοί, ανεβοκατεβαίνω σε αυτούς με τη διάθεση να γνωρίσω και να κατανοήσω. Σε κάποιους μένω περισσότερο όπως τα τελευταία δυο χρόνια που η θεματική μου δουλειά γυρίζει γύρω γύρω από την έννοια της νεκρής φύσης και των αντικειμένων που με περιβάλουν. Είναι αντικείμενα ατομικής ιδιοκτησίας, που εντέλει δεν κατέχω, αλλά αισθάνομαι οικειότητα μαζί  τους.Μου δίνουν λαβές για να ζωγραφίσω και να αφηγηθώ όπως για παράδειγμα το έργο “Φρένο’, που είναι ένα σημείο ασφαλείας, όπου και μπορείς να βασιστείς σε αυτό. ή να γίνεις εσύ το pedal brake για κάποιον”, μας λέει ο καλλιτέχνης.

Η τελευταία του δουλειά με τίτλο “Quiet Life – Ήσυχη Ζωή” είναι μια ενότητα σχεδίων που αποτυπώνουν κάποια ασήμαντα σε πρώτη ματιά αντικείμενα από τον προσωπικό χώρο του καλλιτέχνη το σπίτι του ζωγράφου. Δουλεμένες με μολύβι με ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια αυτές οι νεκρές φύσεις μοιάζουν πραγματικές, σχεδόν απτές εκπέμποντας την ίδια στιγμή κάτι πιο προσωπικό,ενίοτε και μυστηριώδες.

Διάρκεια ‘Εκθεσης 10-31 Οκτωβρίου

Τσέτσι Τσάνκοβ  Φωτογράφος

Μέλος της ‘Ενωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού

Facebook Comments

POST A COMMENT.