Τρ. Αλεξιάδης: Στην Ελλάδα δεν θα υπάρχουν πλέον φορολογικά άβατα

trifonas_alexiadis1_0

Η πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας το πρωί στην ‘Κοινωνία Ώρα ΜΕGA” ενώ προειδοποίησε πως στην Ελλάδα δεν θα υπάρχουν πλέον φορολογικά άβατα. Μίλησε για 25.000 υποθέσεις  με μέσο όρο απόδοσης φόρου 600.000 ευρώ η κάθε μια, από τις οποίες όμως έχουν ελεγχθεί λιγότερες από 1.500.

Τόνισε πως θα έρθει διάταξη την επόμενη εβδομάδα καθώς σημείωσε δεν είναι δυνατό τα ελεγκτικά όργανα είτε είναι εφοριακοί, αστυνομικοί, δικαστικοί να φοβούνται ότι θα κάνουν τη δουλειά τους. “Μου κάνει εντύπωση πως ένας ελεγκτής κάνει τη δουλειά του παρουσία αστυνομικών πως καταλήγει στο τμήμα, να πηγαίνει αυτόφωρο, αντί να τους λέει η υπηρεσία μπράβο”, είπε διαβεβαιώνοντας ότι θα προστατευτούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Τόνισε επίσης ότι με ρύθμιση θα δοθεί παράταση για τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ, τα αδικήματα της οποίας παραγράφονται στο τέλος του έτους.

Αναφορικά με την ρύθμιση για τις 100 δόσεις είπε πως η αρχική διατύπωση  “προέβλεπε ότι έβγαινες εάν δεν ακολουθούσες τις δόσεις αυτής της ρύθμισης, τώρα έχει επεκταθεί η διάταξη και θα βγαίνεις από τη ρύθμιση εάν δεν ικανοποιείς και άλλες φορολογικές υποχρεώσεις.”

Facebook Comments

POST A COMMENT.