Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη χώρα μας η ανάληψη της Προεδρίας της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργών Ενδοκρινών Αδένων (IAES) από τον καθηγητή Χειρουργικής, κ. Δημήτρη Λινό στο Παγκόσμιο Συνέδριο Χειρουργικής στην Bangkok.
Η International Association of Endocrine Surgeons (IAES) αποτελεί βασικό τμήμα τηςΔιεθνούς Χειρουργικής Εταιρείας (International Society of Surgery) και από κοινού κάθε 2 χρόνια συνδιοργανώνουν το Παγκόσμιο Συνέδριο Χειρουργικής World Congress of Surgery WCS, το οποίο φέτος, πραγματοποιείται από τις 23 έως και σήμερα, 27 Αυγούστου, στη Bangkok της Ταϊλάνδης, με συμμετοχή πάνω από 2500 χειρουργών όλων των ειδικοτήτων από όλο τον κόσμο.
«Το επίπεδο της Χειρουργικής, αλλά κυρίως της Ενδοκρινολογίας, στην Ελλάδα, είναι πολύ υψηλό», δηλώνει ο κ. Λινός. «Η ουσιαστική και συνεχής συνεργασία με τα Διεθνή Ακαδημαϊκά Κέντρα, ιδίως στις ΗΠΑ, όπου σήμερα είναι επικεφαλής στην Εκπαίδευση, Έρευνα και Κλινική Εφαρμογή, είναι η προϋπόθεση και η ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη της Χειρουργικής στη χώρα μας. Στους στόχους μου, σαν Πρόεδρος της IAES, είναι να βοηθήσω στην προσπάθεια, που εδώ και πολλά χρόνια κάνουν πολλοί Έλληνες Χειρουργοί, τόσο στην Προπτυχιακή, όσο και τη Μεταπτυχιακή και τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση».
Ο Καθηγητής Δημήτρης Λινός
Καθηγητής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίδευση στην ενδοκρινολογική και λαπαροσκοπική χειρουργική, τη χειρουργική ογκολογία, καθώς και τη χειρουργική του μαστού και της παχυσαρκίας. Έχει εκπαιδευθεί και εργαστεί στα πλέον αναγνωρισμένα ιατρικά πανεπιστήμια και νοσοκομεία των Η.Π.Α., όπου και εξακολουθεί να κατέχει θέσεις Καθηγητού και Συμβούλου. Είναι Καθηγητής Χειρουργικής στο St. George’s University of London Medical School, στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας και Διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ», καθώς και μέλος πλήθους διεθνών και ελληνικών επιστημονικών οργανώσεων.
Τα τελευταία 30 χρόνια, ο καθηγητής Δ. Λινός εφαρμόζει καινούριες τεχνικές σε πρωτοποριακές επεμβάσεις για την Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, όπως τις λαπαροσκοπικές επεμβάσεις τη δεκαετία του 1980, την οπίσθια επινεφριδεκτομή τη δεκαετία του 1990 και τις νέες βαριατρικές τεχνικές για την παχυσαρκία τη δεκαετία του 2000. Μόλις πρόσφατα, εφάρμοσε την πρώτη ρομποτική θυρεοειδεκτομή χωρίς ουλή στο λαιμό, σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει την ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή που έχει ονομάσει MINET (Minimally Invasive Non-Endoscopic Thyroidectomy) και η οποία τείνει να καθιερωθεί ως η εγχείρηση εκλογής για τις περισσότερες επεμβάσεις στο θυρεοειδή με σημαντικά πλεονεκτήματα για τον ασθενή.
Η IAES
Αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός από το παγκόσμιο Συνέδριο Χειρουργικής, η IAES διοργανώνει εξειδικευμένα Μεταπτυχιακά Courses στην Ενδοκρινική Χειρουργική, σε διάφορες χώρες του κόσμου και συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία ενός από τα σημαντικότερα περιοδικά της Χειρουργικής, του World Journal of Surgery, στο οποίο δημοσιεύεται κάθε μήνα η έρευνα και οι καινούργιες ανακαλύψεις και πρόοδοι στη Χειρουργική. Τέλος μέσω της IAES πολλοί νέοι χειρουργοί από όλο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευθούν στην χειρουργική των παθήσεων του θυρεοειδούς, των παραθυρεοειδών, του παγκρέατος και των επινεφριδίων στα καλύτερα ειδικά κέντρα του κόσμου.
POST A COMMENT.