Στην Καλαμάτα λειτουργεί ήδη το θερινό ελληνικό σχολείο για παιδιά ομογενών

Ξεκίνησαν ήδη από την περασμένη Δευτέρα, 13 Ιουλίου, στην Καλαμάτα τα μαθήματα του θερινού σχολείου ελληνικής γλώσσας για συνολικά 41 παιδιά ομογενών, από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, τα οποία θα διαρκέσουν έως και τις 8 Αυγούστου.

Κατά την τελετή έναρξης των μαθημάτων,  ομιλία απηύθυνε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Νιάρχος, με θέμα «Η φιλοσοφία της ελληνικής γλώσσας και της ιστορίας», στο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο παλιό στρατόπεδο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Τη σειρά μαθημάτων (Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Ιστορία και Ελληνικός Πολιτισμός) οργανώνει η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά και το ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Επιστημονική υπεύθυνη του θερινού σχολείου είναι η Ελένη Βολονάκη, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στο εφετινό πρόγραμμα συμμετέχουν 41 ομογενείς μαθητές και φοιτητές από 18 έως 24 ετών, καθώς και τέσσερις συνοδοί – δάσκαλοι της ελληνικής γλώσσας, όπως και τρεις συνοδοί από την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά.

Facebook Comments

POST A COMMENT.