Αλέξης Τσίπρας: Τη σφραγίδα θα τη βάλει ο ελληνικός λαός

oldphotostsipras1384324101

“Θα επιβιώσουμε, θα σταθούμε όρθιοι, θα είμαστε ζωντανοί και θα επιλέξουμε κυρίαρχα ποιο θα είναι το μέλλον μας” τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, με αφορμή την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τουσκ ότι δεν θα υπάρξει παράταση του προγράμματος μετά το βράδυ της Τρίτης. Τη σφραγίδα στις εξελίξεις θα τη βάλει ο λαός, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι “θα αντιμετωπίσουμε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία τους εκβιασμούς και τις απειλές”. Είπε ότι στην επικοινωνία που είχε προχθές με Μέρκελ – Ολάντ όπου του απάντησαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος, τους απάντησε ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα επιβιώσουν και χωρίς πρόγραμμα και θα πάνε στην κάλπη. Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Γκάμπριελ ότι αν βγεί “όχι” στο δημοψήφισμα, “ξεχάστε το ευρώ”, επισήμανε ότι η Ά. Μέρκελ μίλησε για συνέχιση της διαπραγμάτευσης μετά το δημοψήφισμα και σχολίασε ότι και οι εταίροι είναι αμήχανοι.

Σημείωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να αποτελέσει το δημοψήφισμα τη συνέχεια της διαπραγμάτευσης με πιο ισχυρά όπλα και πως από εκεί και πέρα παραμένει στο τραπέζι η πρόταση της κυβέρνησης για μια πιο ήπια προσαρμογή με τα βάρη να πηγαίνουν σε αυτούς που αντέχουν να τα σηκώσουν και με μια βιώσιμη λύση.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, για το αν οι εταίροι θέλουν να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι εταίροι δεν θέλουν την κατάρρευση της ευρωζώνης, “θέλουν την κατάρρευση της ελπίδας, θέλουν να μειώσουν το πολιτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης”. Δεν πιστεύω ότι θέλουν να μας πετάξουν από την ευρωζώνη και δεν θα το κάνουν, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το κόστος διάλυσης ευρωζώνης είναι τεράστιο. Το κόστος μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας που μόνο στην ΕΚΤ έχει άνοιγμα πάνω από 120 δισ. είναι τεράστιο και κατά συνέπεια δεν έχουν σχέδιο να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη.

Facebook Comments

POST A COMMENT.