«30 Χρόνια Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

idrima-theoxaraki

Τον Ιούνιο του 2015 συμπληρώνονται 30 χρόνια από τότε που ξεκίνησε ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, ο μεγαλύτερος οργανωμένος πολιτιστικός θεσμός της Ευρώπης και ο μακροβιότερος. Η «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» ξεκίνησε ως μια ιδέα, ένα όραμα που σταδιακά αναπτύχθηκε σε μέγιστο πολιτιστικό γεγονός και τελικά έγινε θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αξιοσημείωτο πολιτικό, πολιτιστικό και κοινωνικοοικονομικό αποτέλεσμα, θέτοντας για πρώτη φορά τον πολιτισμό ως ουσιώδη παράγοντα στην καθημερινή ζωή των πολιτών της ΕΕ.

Με αφορμή την επέτειο των 30 ετών από την έναρξη του θεσμού διοργανώνεται, στις 22 και 23 Ιουνίου, Διημερίδα «30 Χρόνια Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης», με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων της τέχνης και του πολιτισμού, συντονιστών και διευθυντών παλαιότερων Πολιτιστικών Πρωτευουσών.

Με δεδομένο ότι πολλές ελληνικές πόλεις βρίσκονται στη διαδικασία διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, η διημερίδα αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία  ανταλλαγής και διαλόγου με έμπειρους επαγγελματίες από όλη την Ευρώπη, η οποία θα έχει πολύ θετικές επιπτώσεις στη διαμόρφωση των υποψηφιοτήτων των Ελληνικών πόλεων.

Η Διημερίδα η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, έχει τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη», του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», και του Ιδρύματος «Θεοχαράκη», θα λάβει χώρα στις 22 και 23 Ιουνίου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1 στην Αθήνα.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.