Συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών της FIFA στη Ζυρίχη

sullipseis-upsilobathmon-stelexon-tis-fifa-sti-zurixi

Ένας σεισμός χτύπησε σήμερα τη Fifa με τη σύλληψη στη Ζυρίχη, κατόπιν αιτήματος των αμερικανικών αρχών, έξι υψηλόβαθμων στελεχών στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές κατά τις οποίες ο Τζόζεφ Μπλάτερ διεκδικεί 5η προεδρική θητεία στην πανίσχυρη και πάμπλουτη διεθνή ομοσπονδία.

Σύμφωνα με τις ελβετικές αρχές, οι έξι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για παθητική δωροδοκία ύψους πολλών εκατομμυρίων από τη δεκαετία του 90 μέχρι τις μέρες μας.

Η εφημερίδα Νew York Times που αποκάλυψε την υπόθεση γράφει ότι δεκάδες ελβετοί αστυνομικοί εισέβαλαν το πρωί στο πολυτελές  Βaur au Lac Hotel, στο κέντρο της Ζυρίχης,όπου ζήτησαν από την υποδοχή τα κλειδιά των δωμα τίων και στη συνέχεια πραγματοποίησαν εφόδους.

Οι συλλήψεις έγιναν σε συνθήκες ηεμίας. Ένα στέλεχος της Fifa ο Εντουάρντο Λι της Κόστα Ρίκα, βγήκε από το δω μάτιό του με χειροπέδες συνοδεία αστυνομικών και οδηγήθηκε προς βοηθητική έξοδο.Του επιτράπηκε να πάρει μαζί του την διακοσμημένη με το λογότυπο της Fifa αποσκευή του. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι συλλήψεις αφορούν κα τηγορίες για διαφθορά που εκτείνεται σε βάθος εικοσαετίας.

Facebook Comments

POST A COMMENT.