Αλ. Τσίπρας:Επιδιώκουμε μακροπρόθεσμη λύση

tsipras_sev-630x380

“Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας μετά από μακρές και επίπονες συζητήσεις τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο”,τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μι λώντας στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής. Σημείωσε την ειλικρίνεια και την αφοσίωση με την οποία η κυβέρνηση έχει εργαστεί προς αυτόν τον στόχο και έθεσε τους 4 άξονες που ανέπτυξε στην ομιλία του την  Παρασκευή, ώστε η συμφωνία αυτή να αποτελεί λύση αμοιβαία επωφελή.

Διαβεβαίωσε ότι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η επίτευξη συμφωνίας και πως όταν θα έχουμε αυτή την  εξέλιξη και αποκατασταθεί η ρευστότητα τότε θα είναι το πραγματικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία και θα γίνει το μεγάλο άλμα προς τα μπροστά ώστε να περάσουμε σ ε έναν ενάρετο κύκλο βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης.

Αφού επισήμανε ότι η ανάπτυξη δεν είναι μια κοινωνικά ουδέτερη έννοια και έβαλε δριμύτατα κατά της κεντρικής  ιδέας του μνημονίου ότι η ανάπτυξη θα ερχόταν με μείωση μισθών και απορρύθμιση της εργασίας, και που τελικά  λειτούργησε ως τροχοπέδη στο στόχο της ανάπτυξης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το θέμα είναι η επεξεργασία ενός Εθ νικού Αναπτυξιακού Σχεδίου που θα εγγυάται την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή ως προυπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη, που θα οδηγήσει σε αύξηση της ευημερίας για τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ανθρώπων.

Facebook Comments

POST A COMMENT.