“Εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου”

Ένα ακόμη βήμα στην εμβάθυνση της συνεργασίας  Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου εκτιμάται ότι θα αποτελέσει η ση μερινή δεύτερη κοινή συνάντηση των Προέδρων Νίκου Αναστασιάδη και Φατάχ Αλ Σίσι και του πρωθυπουργού  Αλέξη Τσίπρα. Της κοινής συνάντησης θα προηγηθούν διμερείς επαφές. Τα ενεργειακά θέματα θα βρίσκονται στο  επίκεντρο της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, η ημερήσια διάταξη της συνάντησης “θα είναι πλούσια” και μετά την ολοκλήρωσή της θα εκδοθεί η διακήρυξη της Λευκωσίας, που θα είναι συνέχεια της δια κήρυξης του Καίρου. “Έχουμε κοινές έγνοιες και ανησυχίες με την Αίγυπτο και την Ελλάδα και σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση”, δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ειδικότερα, θα συζητηθούν περιφερειακά θέματα, το Κυπριακό, θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, οι εξελί ξεις στην Υεμένη, η κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ και πως επηρεάζει τις χώρες της περιοχής, η κατάσταση στη Λιβύη, το Μεσανατολικό .

Ως προς το ενδεχόμενο  το Ισραήλ να συμμετέχει στη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου -Αιγύπτου, ο Κύπριος  κυβερνη τικός εκπρόσωπος δήλωσε: “οι τριμερείς συναντήσεις είναι ανοικτές για συμμετοχή και άλλων κρατών, που όμως  προυποθέτει τη σύμφωνη γνώμη και των τριών. Όταν υπάρχουν εξελίξεις για συμμετοχή άλλων κρατών θα γίνουν  σχετικές ανακοινώσεις”.

Facebook Comments

POST A COMMENT.