Δεν θα τερματίσει η ΕΚΤ τη χορήγηση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μέσω ΕLA

μάριο ντράκι

Δεν αναμένεται να αποφασιστεί αυτή την εβδομάδα να ακυρωθεί η έγκριση που έχει δώσει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα για την έκτακτη  αναχρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, δήλωσε πηγή ενήμερη για το συγκεκριμένο θέμα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

‘Δεν αναμένεται να υπάρξει ξαφνικά τέλος ( της χορήγησης ρευστότητας μέσω ) του ΕLA αυτή την εβδομάδα’. ανέφερε η πηγή αυτή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, συνεδριάζει την Τετάρτη για να αξιολογήσει την χρηματοδότηση από τον λεγό μενο μηχανισμό επείγουσας χορήγησης ρευστότητας στις  ελληνικές τράπεζες.

Η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα έχει σταματήσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο με αντάλλαγμα την παροχή ρευστότητας,μετα κυλίοντας το βάρος της χρηματοδότησης μέσω του μηχανισμού ΕLA στην Τράπεζα της Ελλάδας. Ωστόσο, η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα δια τηρεί τον έλεγχο του συγκεκριμένου τρόπου χρηματοδότησης, ένα χρηματοδοτικό μέτρο που υπόκειται σε πολύ πιεστικές τραπεζικές συνθή κες.

Οι κανόνες της ΕΚΤ ορίζουν ότι οι εθνικές κεντρικές τράπεζες μπορούν να παρέχουν αυτή τη χρηματοδότηση προσωρινά και δίδεται μόνο σε φερέγγυα τραπεζικά ιδρύματα.

Facebook Comments

POST A COMMENT.