Σήμερα η συνάντηση Χαρδούβελη – Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον

xardouvelis-lagarde

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, θα συναντηθεί, σήμερα Κυριακή με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν επίσης o διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάτας, καθώς και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.

Από πλευράς του ΔΝΤ αναμένεται να παρίστανται ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου Πολ Τόμσεν και ο επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος Ρίσι Γκογιάλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος θα τεθεί μια σειρά θεμάτων με «βασική προϋπόθεση» την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο.

«Όλοι θεωρούν πια ότι η Ελλάδα, όπως αναφέρθηκε και στις συναντήσεις του ΔΝΤ, πήγε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο. Και αυτό έχει σημασία και όλοι ενδιαφέρονται αυτή η πρόοδος να συνεχιστεί» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος σε ερώτηση «αν περνάμε στην καινούργια φάση, στο επόμενο στάδιο;» απάντησε: «Αυτό ακριβώς θέλουμε. Να περάσουμε σε μια καινούργια σχέση».

Την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε: «Δεν αναμένω ότι η βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας θα αποτελέσει πρόβλημα», προσθέτοντας ότι η χώρα μας «τα έχει πάει καλύτερα από ό,τι αναμενόταν».

Facebook Comments

POST A COMMENT.