Ελληνικό αντιικό φάρμακο κατοχυρώθηκε με παγκόσμια πατέντα

greek_medicine

Ένα νέο φαρμακευτικό προϊόν, που αναμένεται να κυκλοφορήσει ως διατροφολογικό συμπλήρωμα το χειμώνα του 2014, ετοιμάζουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κρήτης, οι οποίοι – όπως επισημαίνει ο καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, κ. Χρήστος Λιονής- συνεχίζουν τις μελέτες τους, για την τελειοποίησή του.

Το νέο προϊόν είναι ένα βιολογικό αντιικό «φάρμακο», ένα συμπλήρωμα διατροφής, προϊόν τριών ειδών κρητικών βοτάνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει κατοχυρωθεί με παγκόσμια πατέντα και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κι αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά ως η φυσική λύση για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της κοινής γρίπης.
Σε έναν ευλογημένο τόπο όπως η Κρήτη, με το μοναδικό φυσικό πλούτο και τις παραδόσεις του, οι ερευνητές ενός από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης δεν είχαν παρά να ψάξουν τριγύρω τους.
Το δίκταμο, το θυμάρι, το φασκόμηλο, τρία μοναδικά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες βότανα της Κρήτης και το περίφημο λάδι της περιοχής, το κρητικό ελαιόλαδο αποτελούν τη βάση του προϊόντος συσκευασμένο σε κάψουλα για εύκολη κατάποση.
Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Κρήτης μελέτησε τις παραδόσεις του νησιού, σύμφωνα με τις οποίες τα συγκεκριμένα βότανα χρησιμοποιούνταν από παλιά στις ντόπιες συνταγές όταν κάποιος υπέφερε από κρυολόγημα.

Για την παρασκευή του φαρμάκου συνεργάστηκαν ακόμη η Ένωση Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου και γνωστή ελληνική φαρμακοβιομηχανία.
Το φυσικό φάρμακο που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά:
•Προστατεύει από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού
•Ανακουφίζει από το κρυολόγημα
•Καταπολεμά την κοινή γρίπη
•Είναι αντιπυρετικό
•Έχει αναλγητικές ιδιότητες (eyclub)

Το προϊόν, που όπως είπαμε θα κυκλοφορήσει ως διατροφολογικό συμπλήρωμα, δε θα χρειαστεί την έγκριση του ΕΟΦ.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.