Συνεχίζονται οι εργασίες στην Αμφίπολη

i-arxaia-amfipoli-paragei-oloena-nea-dedomena

Η συνέχεια του ψηφιδωτού δαπέδου στον τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη αποκαλύφθηκε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών ερευνών που συνεχίζονται από την ΚΗ Εφορία Προιστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, καθώς α φαιρέθηκε και ο τελευταίος δόμος από τον τοίχο σφράγισης που έκλεινε την πρόσοψη του ταφικού μνημείου.

Στο κέντρο και μπροστά από την είσοδο, αποκαλύπεται βοτσαλωτό δάπεδο,που αποτελείται από ορθογώνιο και τετρά γωνα σχήματα ,πλαισιωμένα από ασπρόμαυρους ρόμβους, ενώ στο κάτω μέρος της πρόσοψης εμφανίζεται στη νωπο γραφία ταινία μπλέ χρώματος,η οποία παρακολουθείται και στους πλευρικούς τοίχους.

Επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,συνεχίζεται η αφαίρεση των χωμάτων από τον προθάλαμο σε πλάτος δυό μέτρων περίπου, από τον τοίχο της εισόδου.Ο εσωτερικός χώρος καλύπτεται ακό μη από όγκο χωμάτων, ο οποίος θα αφαιρείται με ιδιαίτερη προσοχή στις επόμενες μέρες. Εξάλλου πραγματοποιούνται συστηματικά, εργασίες συντήρησης και στερέωσης τόσο της πρόσοψης του μνημείου,όσο και του εσωτερικού του αποκαλυπτόμενου χώρου.

Facebook Comments

POST A COMMENT.