Ζ. Γκάμπριελ: Συνεχίζεται η γερμανική στήριξη στις μεταρρυθμίσεις

dendias20091

“Συνεχίζεται η γερμανική στήριξη για μεταρρυθμίσεις” είναι ο τίτλος ανακοίνωσης του γερμανικού υπουργείου οικονομίας και Ενέργειας μετά την συνάντηση του Ζίγμαρ Γκάμπριελ με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκο Δένδια σύμφωνα με την οποία ο Γερμανός  υπουργός αναγνωρίζει τη μεταρρυθμιστική  προσπάθεια της Ελλάδας.

Κατά την συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συμφωνήθηκε “η συνέχιση της συνεργασίας για τη στήριξη της μετα ρρυθμιστικής διαδικασίας και της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα” ενώ ο κ. Γκάμπριελ τόνισε: “Η Ελλάδα διέρχεται επί του παρόντος μια δύσκολη διαδικασία μεταρρυθμίσεων, που τώρα αρχίζει να αποδίδει τους πρώτους καρπούς. Αυτό αξίζει την αναγνώρισή μας.

Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για σταθερή πρόοδο της Ελλάδας για την έξοδο από την κρίση, η οποία όπως είπε, καταδεικνύεται από “τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα του τρέχοντος προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση και για το οποίο απαιτούνται με γάλες θυσίες από τον ελληνικό λαό”. 

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.