Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές στη Γάζα

palaistini-gaza-israilini-epidromi

Ισραηλινά στρατιωτικά αεροπλάνα εκτόξευσαν σήμερα πυραύλους κατά του σπιτιού του Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος είναι αναπληρωτής επικεφαλής του ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς στη Γάζα, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσε ων.Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς η θύματα, ενώ ο Χανίγια και η οικογένειά του δεν βρίσκον ταν εντός του σπιτιού όταν αυτό καταστράφηκε από τους πυραύλους, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο της Χαμάς, al-Agsa.

Αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα στις κεντρικές και νότιες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 Παλαιστίνιοι και να τραυματιστοιύν ακόμα 50 άνθρωποι, δήλωσαν γιατροί και αυτόπτες μάρτυρες.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί είναι προετοιμασμένοι για μια “παρατε ταμένη εκστρατεία” στη Γάζα, ενώ επεσήμανε ότι για να δοθεί οποιαδήποτε λύση στην κρίση απαιτείται η αποστρατωκοποίηση του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχεται από ισλαμιστές της Χαμάζ.Τουλάχιστον 1,100 Παλαιστί νιοι, κυρίως άμαχοι μεταξύ των οποίων και 200 παιδιά, έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες από τις επιδρομές των Ισραηλινών στη Γάζα.

POST A COMMENT.