Roche Hellas & PRAKSIS προσφέρουν «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής»

Roche_Praksis-

Έναν πολύ σημαντικό ρόλο ανέλαβε η φαρμακευτική εταιρεία Roche Hellas: την κάλυψη για 2 έτη των αναγκών 400 προστατευόμενων μελών ευάλωτων οικογενειών, συνδράμοντας στο κοινωνικό πρόγραμμα, με τίτλο «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής», που έχει συσταθεί από την PRAKSIS και βοηθάει στη βελτίωση της ζωής αλλά και στην επιδίωξη ενός καλύτερου μέλλοντος για παιδιά οικογενειών που έχουν πληγεί από την κρίση

Το κόστος του προγράμματος αγγίζει τις 200 χιλιάδες ευρώ και ενεργό ρόλο θα έχουν και οι ίδιοι οι  εργαζόμενοι της Roche, που αναλαμβάνουν εθελοντική δράση και κάποιες φορές και εκπαιδευτικά καθήκοντα!

Το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» υλοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης της PRAKSIS «ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ», με στόχο να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες και τη μουσική παιδεία της νέας γενιάς, εφόδια απαραίτητα και πολύτιμα, βάση για ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους και την κοινωνία.

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» καλύπτει:

• Τα βιβλία εκμάθησης ξένων γλωσσών

• Τα εξέταστρα για πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών

• Τα δίδακτρα εκμάθησης ξένων γλωσσών και φροντιστηρίων

• Τα φροντιστηριακά βιβλία

• Το φοιτητικό επίδομα για παιδιά που σπουδάζουν μακριά από την γονική πόλη

• Μετακινήσεις

• Λοιπές εκπαιδευτικές ανάγκες

Παράλληλα, τα παιδιά των οικογενειών του προγράμματος «ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ» της PRAKSIS θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν δημιουργικές και ψυχαγωγικές συλλογικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες, εκπαιδευτικού κυρίως χαρακτήρα, μέσα από την ενεργή συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων στη Roche Hellas που αναλαμβάνουν πρωτεύοντα ρόλο στην επιτυχία του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα θα υλοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

• «Δανειστική Βιβλιοθήκη», δράση που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο και στηρίζεται στη μέθοδο συλλογής βιβλίων από τους εργαζομένους της Roche για την οργάνωση βιβλιοθηκών που θα λειτουργούν όλο τον χρόνο στις δομές της PRAKSIS. Η συλλογή βιβλίων θα υλοποιείται 2 φορές το χρόνο.

• Δύο «Βραδιές Ανάγνωσης» κατά τη διάρκεια των οποίων γνωστοί καλλιτέχνες αναλαμβάνουν το ρόλο του αφηγητή και μαζί με τους εργαζομένους μεταφέρουν τα παιδιά σε ένα μαγικό κόσμο χαράς και παραμυθιού.

• «Διαδρομές Πολιτισμού» μέσα από τις οποίες δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά του προγράμματος να επισκεφθούν μαζί με το προσωπικό της εταιρείας, μουσεία και άλλους πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Η συμβολή των εργαζομένων δεν σταματάει εκεί, αφού δεσμεύονται να προσφέρουν δύο ώρες το μήνα σε εθελοντικές δράσεις, μέσα από τις δομές της PRAKSIS ενώ ταυτόχρονα θα συλλέγονται και θα διανέμονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα διάφορα αντικείμενα πρώτης ανάγκης όπως φάρμακα, ρούχα, τρόφιμα κ.α.

«Είμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι που η Roche Hellas αποτέλεσε κινητήριος δύναμη για την υλοποίηση του προγράμματος «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής. Αξίζει να αναφερθεί πως σημαντικό κομμάτι στην επιτυχία του προγράμματος, θα διαδραματίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς θα συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση του προγράμματος και θα αποτελέσουν πρεσβευτές του», σημείωσε ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Roche Hellas, Κίμων Μαλαταράς.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Hellas Δρ. Alexander Zehnder υπογράμμισε τη σημασία των δράσεων αυτών, οι οποίες έρχονται να συμπληρώσουν την προσφορά φαρμάκων για ανασφάλιστους και οι οποίες αναλαμβάνουν να απαντήσουν με έμπρακτες πράξεις στις πραγματικές ανάγκες της Ελλάδας του σήμερα. Όπως τόνισε είναι σημαντικό να προσφέρονται λύσεις σε αληθινά προβλήματα οικογενειών, που μπορεί να εντάσσονται στα μεσαία κοινωνικά στρώματα, αλλά μπορεί να ξαφνικά να βρεθούν στα όρια της φτώχειας, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Από την πλευρά του, ο, αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» δήλωσε: «Το πρόγραμμα που αναπτύσσουμε από κοινού με τη Roche Hellas, έρχεται σε μια δύσκολη πραγματικά, στιγμή για την ελληνική κοινωνία και συγκεκριμένα για την ελληνική οικογένεια. Με συλλογική προσπάθεια και προσωπική συμμετοχή όλων μας μπορούμε πραγματικά να πραγματοποιήσουμε αξιοσημείωτες δράσεις και να δώσουμε πίσω την ελπίδα και τη χαρά», ανέφερε ο Πρόεδρος της PRAKSIS, Τζανέτος Αντύπας.

 

Ρούλα Σκουρογιάννη

Facebook Comments

POST A COMMENT.