Τ. Δημητρίου/Singapore Airlines: Στην Ελλάδα και πάλι με «άσσο» business trips

singapore-airlines

Με αφορμή την επανέναρξη των πτήσεων της Singapore Airlines από το Αεροδρόμιο Αθηνών προς και από Σιγκαπούρη στις 9 Ιουνίου, ο κ. Τάκης Δημητρίου, Director Asian Aviation της εταιρίας, παραθέτει σε συνέντευξη του στο Sofokleousin.gr τους λόγους τόσο της προσωρινής αποχώρησης της κολοσσιαίας αεροπορικής, όσο και της επαναφοράς της στον ΑΙΑ. Δίνοντας ένα στίγμα θετικό για τον ελληνικό τουρισμό, τονίζει μεταξύ των άλλων ότι ο μεγαλύτερος αριθμός επιβατών που μεταφέρει η Singapore Airlines αφορούν σε business trips, ενώ από το συνολικό αποτέλεσμα, όπως αυτό θα διαμορφωθεί μέχρι την 9η Οκτωβρίου, θα εξαρτηθούν και οι περαιτέρω επιχειρηματικές πρωτοβουλίες της εταιρίας.

Αναδημοσίευση από  Sofokleousin.GR

Συνέντευξη στην Ελενα Ερμείδου

– Κύριε Δημητρίου, ενάμισι χρόνο μετά την αποχώρηση σας επιστρέψατε και πάλι στην Αθήνα. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να αποχωρήσετε και τι είναι αυτό που σας έκανε επίσης να επανέλθετε;

Η Singapore Airlines ξεκίνησε για πρώτη φορά τις πτήσεις στη χώρα μας τον Αύγουστο του 1972, με την τελευταία πτήση να πραγματοποιείται στις 26 Οκτωβρίου του 2012 όταν, εξαιτίας της κρίσης, πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά. Ήταν μάλιστα η δεύτερη ασιατική αεροπορική εταιρία που έφυγε από την Ελλάδα λόγω του αρνητικού οικονομικού κλίματος. Οι χρόνιοι, όμως, δεσμοί δεν ήταν δυνατόν να κοπούν για πάντα και έτσι στις 9 Ιουνίου του 2014 η εταιρία επανέρχεται, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια που ήθελαν τον ελληνικό τουρισμό να αποκτά εκ νέου την χαμένη αίγλη του.

Η Singapore Airlines επιχειρεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που διανοίγονται, βλέποντας τη σταθερότητα στην ελληνική οικονομία και κάνει ένα νέο, δυναμικό ξεκίνημα με καταλυτικό  ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη έπαιξε και το «Ελευθέριος Βενιζέλος», που φρόντισε ώστε να ξαναπετάξει η εταιρία στην Ελλάδα και να συναφθεί μια από τις καλύτερες συνεργασίες στον χώρο.

– Πόσες πτήσεις την εβδομάδα θα εκτελείτε από Αθήνα προς Σιγκαπούρη και μέχρι πότε;

Οι πτήσεις από Αθήνα προς Σιγκαπούρη εκτελούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από 9 Ιουνίου έως 9 Οκτωβρίου.

– Οι επιβάτες σας προβλέπετε να ταξιδεύουν στο διάστημα αυτό που θα εκτελείτε πτήσεις κυρίως για επαγγελματικούς σκοπούς ή για σκοπούς αναψυχής;

Ο μεγαλύτερος αριθμός των επιβατών επιλέγει τη Singapore Airlines κυρίως για business trips. Στη δεύτερη θέση έρχονται όσοι ταξιδεύουν από και προς την Αυστραλία, ενώ την τρίτη θέση έχουν κατακτήσει όσοι λατρεύουν τα ταξίδια αναψυχής.

– Προσφέρετε και επιλογές ενοικίασης ξενοδοχείου, αυτοκινήτου ή κάτι άλλο στους επιβάτες σας;

Όλες αυτές οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στους επιβάτες της Singapore Airlines μέσω των συνεργαζόμενων γραφείων ταξιδίων.

– Τι είναι αυτό που θα σας έκανε να επανέλθετε και πάλι το 2015 ή να επεκτείνετε την παραμονή σας στον ΑΙΑ;

Αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της χρονικής περιόδου 9 Ιουνίου – 09 Οκτωβρίου και είναι μια απόφαση που θα παρθεί από τα κεντρικά γραφεία της Singapore Airlines. Η προσπάθειά μας είναι η Singapore Airlines να αυξήσει την συχνότητα των δρομολογίων για την καλοκαιρινή περίοδο του 2015.

– Δηλώνετε αισιόδοξος; 

Με τα σημερινά δεδομένα και τις ενδείξεις που υπάρχουν σύμφωνα με την προτίμηση των επιβατών στην Singapore Airlines, είμαι απόλυτα αισιόδοξος για την φετινή και την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο.

Τη συνέντευξη μπορείτε να διαβάσετε και εδώ

Facebook Comments

POST A COMMENT.