Διπλώματα Ελληνικής γλώσσας σε φιλέλληνες

luxembourg-ptuxia-ell. glossas

Με μια λιτή αλλά και συγκινητική τελετή – που προβλήθηκε ιδιαιτέρως από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του Λουξεμβούργου (Luxemburger Wort, Tageblatt ) – απονεμήθηκαν σε πολίτες της χώρας, τίτλοι σπουδών για τη δωρεάν εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Το εξαιρετικά δημοφιλές πρόγραμμα εκμάθησης της αρχαίας και νέας ελληνικής γλώσσας διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο από το 1964, από το σύλλογο “Les Amis de la Grece”, ιδρυτής και επί μακρόν πρόεδρος του οποίου υπήρξε ο καθηγητής Ηenri Muller.

Πρόκειται για μια μοναδική πρωτοβουλία, που έχει καθιερωθεί πλέον στο Λουξεμβούργο σαν διαχρονική σχέση και “πολιτιστική συνάντηση με την Ελλάδα”, αν κρίνει κανείς από τη συμμετοχή, το ενδιαφέρον και την προβολή της στα ΜΜΕ.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε στην ελληνική πρεσβεία του Λουξεμβούργου από τον Έλληνα πρέσβη Θεόδωρο Γεωργακέλο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου “Les Amis de la Grece”, και διακεκριμένο φιλόλογο, Edouart Wolter, ο οποίος συνεχάρη τους αποφοιτήσαντες σπουδαστές για την επιμονή τους και το πάθος τους στη μελέτη της νέας και αρχαίας γραμματείας.

Συνολικά απονεμήθηκαν διπλώματα σε 17 σπουδαστές, ενώ παράλληλα με τους τίτλους σπουδών παρέλαβαν ως τιμητική διάκριση μια ειδική έκδοση για τη διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας.

Facebook Comments

POST A COMMENT.