Ευχαριστήρια επιστολή της υφυπουργού Υγείας προς τον εντεκάχρονο Jay Beatty

samaras-Jay Beatty

Ανοιχτή επιστολή προς τον Jay Beatty και την οικογένειά του, απέστειλε η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, με την οποία τον ευχαριστεί για τη στάση του απέναντι στο στίγμα και την περιθωριοποίηση σε βάρος όλων των παιδιών που είναι διαφορετικά.

Θυμίζουμε ότι ο μικρούλης Jay, ο οποίος γεννήθηκε με σύνδρομο Ντάουν, ήταν ο θερμότερος μη Έλληνας οπαδός της εθνικής μας στη Βραζιλία κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Ιδιαίτερη συμπάθεια βέβαια, τρέφει για τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Σαμαρά, με τον οποίο τον συνδέει προσωπική γνωριμία και μία ιδιαίτερα τρυφερή φιλιά! Κατά τη διάρκεια των αγώνων της εθνικής μας, όλα τα ξένα μέσα παρουσίαζαν συνεχώς την ένθερμη υποστήριξη του Jay προς την ελληνική ομάδα, που ήταν πολύ συγκινητική!

Ολόκληρη η επιστολή της κας Παπακώστα:

Αγαπητέ Τζέι,

Σ’ ευχαριστώ που με τη στάση σου, σήκωσες όχι μόνο τη σημαία της Ελλάδας, αλλά και τη σημαία κατά του στίγματος και της περιθωριοποίησης σε βάρος όλων των παιδιών που είναι διαφορετικά.

Σε ευχαριστώ που με βοηθάς να προωθήσω στη χώρα μου, την αλλαγή νοοτροπίας και την εξάλειψη του στίγματος απέναντι σε παιδιά, εφήβους και σε ενήλικους, όπως εσύ.

Για τον λόγο αυτό, επέτρεψέ μου να απονείμω τα εύσημα σε εσένα, την οικογένειά σου και στους δασκάλους σου που σε στηρίζουν.

Με αγάπη,

Κατερίνα Παπακώστα- Σιδηροπούλου

Facebook Comments

POST A COMMENT.