Ιδρύθηκε η πρώτη νόμιμη λέσχη μαριχουάνας στην Ουρουγουάη

imagesCAL5B4FD

Η πρώτη νόμιμη λέσχη μαριχουάνας ιδρύθηκε στην Ουρουγουάη μετά από τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας και της πώλησης του συγκεκριμένου ναρκωτικού βοτάνου στη χώρα, έγινε γνωστό την Τρίτη. Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, η λέσχη μπορεί να έχει μέχρι 45 μέλη τα οποία μπορούν να καλλιεργούν έως 99 φυτά κάνναβης, δήλωσε η επικεφαλής του συλλόγου Λάουρα Μπλάνκο στην εφημερίδα Ελ Παίς. Το κόστος εγγραφής θα είναι 300 δολάρια και εγγυάται σε κά θε μέλος 40 γραμμάρια μαριχουάνας ανά μήνα.

Σύμφωνα με το νέο νόμο για τη μαριχουάνα, που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο το ναρκωτικό μπορεί να αγορά ζεται στα φαρμακεία από καταγεγραμμένους σε λέσχες καταναλωτές.Οι πωλήσεις στα φαρμακεία αναμένεται να ξεκινή σουν προς το τέλος του τρέχοντος έτους. Στους κατοίκους της Ουρουγουάης επίσης, επιτρέπεται να διαθέτουν έως και έξι φυτά κάνναβης.Το κάπνισμα μαριχουάνας σε δημόσιους χώρους η στο χώρο εργασίας δεν επιτρέπεται όπως επίσης απαγορεύεται η χρήση από ανήλικους και αλλοδαπόυς. Επιπλέον, σε αυτούς που θα συλλαβάνονται να οδηγούν υπό την επήρεια μαριχουάνας θα τους αφαιρείται η άδεια οδήγησης.

Η Ουρουγουάη είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε την χρήση κάνναβης με στόχο τη μείωση των δρασ τηριοτήτων των καρτέλ ναρκωτικών.

Facebook Comments

POST A COMMENT.