Σε φιλικό κλίμα η αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Υγείας

Έντονη ήταν η συναισθηματική φόρτιση κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του Υπουργείου Υγείας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο του στο υπουργείο.  Όπως δήλωσε, επιτεύχθηκαν δύσκολοι στόχοι, όπως η υλοποίηση της μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με τη δημιουργία του ΠΕΔΥ, ο εξορθολογισμός των δαπανών υγείας και ιατρική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών. Μένει η εκκρεμότητα της φαρμακευτικής κάλυψης των πολιτών που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ευχαρίστησε τους δύο υφυπουργούς και τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις έγιναν για το καλό των πολιτών και όχι επειδή το ζήτησαν οι ξένοι. «Αν έγιναν λάθη, που σίγουρα έγιναν ή αν έγιναν υπερβολές, που πάλι σίγουρα έγιναν, αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη» σημείωσε παραδίδοντας τη σκυτάλη στον νέο υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, στον οποίο ευχήθηκε “καλή θητεία” και μάλιστα απερχόμενος ζήτησε από το ακροατήριο να χειροκροτήσει το νέο Υπουργό υγείας.

makis voridis (1)O νέος υπουργός Υγείας, διαβεβαίωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι οι πολίτες θα αντιμετωπιστούν και ως φορολογούμενοι αλλά και ως χρήστες το συστήματος υγείας. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν και τα συμφέροντα των παρόχων υγείας. Τέλος, συνεχάρη τον Άδωνι Γεωργιάδη, για τη θητεία του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν το αποτύπωμά του.

Ο νέος υπουργός Υγείας, αναμένεται να ξεκινήσει ήδη από αύριο, ενημερωτικές συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο της υγείας, ενώ δεν αποκλείεται να έχει επαφές και με άλλους υπουργούς της κυβέρνησης για εκκρεμή θέματα του υπουργείου.

Λίγο πριν την τελετή οι δυο φίλοι συναντήθηκαν και συζήτησαν τόσο τις πολιτικές εξελίξεις όσο και τα του υπουργείου. Άλλωστε ο Μάκης Βορίδης είχε πει νωρίτερα απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ότι αντικαθιστά «έναν πετυχημένο υπουργό»

Αξίζει να συμπληρώσουμε ότι ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν η κα Ζέττα Μακρή, η οποία τόνισε ότι παίρνει μαζί της καλές αναμνήσεις αλλά και ότι στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Υγείας, ένα νέο παιδί με κινητικά προβλήματα, που βρισκόταν μεταξύ του κοινού, ήταν ο γιος της νέας υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα. Παρουσιάζοντας τη νέα υφυπουργό, ο -επίσης νέος- υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, είπε ότι, πέρα από τις εγνωσμένες ικανότητές της, η κυρία Παπακώστα συμβολίζει και σε προσωπικό επίπεδο τα κοινωνικά θέματα, που χρειάζονται προσέγγιση με ευαισθησία.

 

Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.