Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

ορκωμοσία

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης έγινε -όπως είθισται- από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια  και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Συμβολική θεωρήθηκε η κίνηση του πρωθυπουργού να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με το νέο υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Οι πρώτοι που έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο,λίγο μετά τις 15.15, ήταν οι νέοι υπουργοί, ενδεικτικό της αγωνίας τους. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι υπουργοί που δεν “ανασχηματίσθηκαν” δε χρειαζόταν να ορκιστούν ξανά. Οι περισσότεροι έφτασαν με τα πόδια. Στις 15.30, έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και αμέσως άρχισε η τελετή της ορκωμοσίας.

Αφού υπέγραψαν οι νέοι υπουργοί πήραν το δρόμο για τη Βουλή καθώς εκεί θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το νέο υπουργικό συμβούλιο.

«Ακολουθήστε με έχω γρήγορο βήμα», είπε ο κ.Σαμαράς, βγαίνοντας  από το Προεδρικό Μέγαρο, απευθυνόμενος στους υπουργούς.

Στο υπουργικό συμβούλιο, θα ακούσουν από τον πρωθυπουργό τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, θα λάβουν εντολές και μετά θα φύγουν ο καθένας για το υπουργείο του. Κι αφού γίνουν και οι τελετές παράδοσης και παραλαβής, θα αρχίσει η δουλειά.

Ο διάλογος μυστήριο Σαμαρά – Δένδια

Όταν υπέγραψαν όλοι οι υπουργοί, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς πήρε παράμερα το νέο υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια και για πέντε λεπτά μιλούσαν σε έντονο ύφος.

Τα απρόοπτα της ορκωμοσίας

Η απουσία -λόγω αδιαθεσίας- του Ευάγγελου Βενιζέλου και το σκαμπό που έπεσε μόλις έβαλε την υπογραφή του ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ήταν τα απρόοπτα που σημάδεψαν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Facebook Comments

POST A COMMENT.