Α. Μέρκελ: Έμφαση στην ανάπτυξη

Angela-Merkel17

Την ανάγκη η ΕΕ να δώσει μεγαλύτερη έμφαση την επόμενη πενταετία στην ανάπτυξη, στην τόνωση της ανταγωνιστικό τητας και στην απασχόληση επεσήμανε, από τις Βρυξέλλες, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ,λίγο μετά την ά τυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποτίμησαν το αποτέλεσμα των ευροεκλογών.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, ανέφερε ότι το Ευρωπαικό Συμβούλιο αναγνωρίζοντας την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού σε πολλές χώρες θέλει να στείλει μήνυμα στους πολίτες ότι η Ευρώπη αλλάζει.

Σχετικά με τον υποψήφιο για την Προεδρία της Ευρωπαικής Επιτροπής, η Άγκελα Μέρκελ τόνισε ότι ο υποψήφιος του ΕΛΚ είναι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον στηρίζει, αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει παράλληλα να ληφθεί υπόψη το γενικότε ρο πλαίσιο να μην παραβλεφθούν μεμονωμένες περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Όπως τόνισε η Συνθήκη προβλέπει ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής πρέπει να έχει την απόλυτη πλειοψηφία του Ευρωπαι κού Κοινοβουλίου, αλλά και την ειδική πλειοψηφία του Ευρωπαικού Συμβουλίου.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος σημείωσε, τέλος ότι εκτός από το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Ζ.Μπαρόζο, το Ευρωπαικό Συμβούλιο θα πρέπει να συμφωνήσει και στο πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί την επόμενη πενταετία. Δεσμεύθηκε ότι η ίδια θα κάνει ότι είναι δυνατό για την τόνωση της ανάπτυξης, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρ χουν διάφορες απόψεις για το πως μπορεί αυτό να επιτευχθεί.

Facebook Comments

POST A COMMENT.