” Προέχει η ασφάλεια των ομογενών μας “

Μαριούπολη

” Πάνω από όλα, για εμάς προέχει η ασφάλεια των ομογενών μας. Αυτό επισημαίνω και ζητάω πάντα από τις διπλωμα τικές μας Αρχές στην Ουκρανία, στην καθημερινή μου επικοινωνία μαζί τους ” απάντησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυ ριάκος Γεροντόπουλος, στην έκτακτη συνεδρίαση της ειδικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς στη Βουλή.

Ο κ. Γεροντόπουλος, ο οποίος κλήθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών της επιτροπής να ενημερώσει για την  κατάσταση στην Ουκρανία και τις προθέσεις του υπουργείου Εξωτερικών σε περίπτωση επιδείνωσης των συνθηκών ε κεί για τους ομογενείς, εξήγησε ότι είναι ” σε καθημερινή επαφή με τον πρέσβη μας στο Κίεβο, τους δύο προξένους μας σε Οδησσό και Μαριούπολη, αλλά και με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων, Αλεξάνδρα Προτσένκο, προκειμένου να έχουμε όσο το δυνατόν καλυτερη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί “.

Σχετικά με την πρόσφατη επιστολή της κ. Προτσένκο και τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι εκδηλώνεται μεγάλο ενδι αφέρον για έξοδο προς την Ελλάδα, ο υφυπουργός επισήμανε ότι ” με βάση την ενημέρωσή μας από την πρεσβεία και τα δύο προξενεία μας στην Ουκρανία, αυτό δεν επιβεβαιώνεται,δεν υπάρχει ρεύμα αιτήσεων από τους ομογενείς μας για να έρθουν στην Ελλάδα, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί “.

Facebook Comments

POST A COMMENT.