Η διαδραστική έκθεση του CERN έρχεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου

cern-idruma-eugenidou

Μια εντυπωσιακή διαδραστική έκθεση που δημιούργησε το CERN, με στόχο να φέρει το ευρύ κοινό πιο κοντά στα πει ράματα του μεγάλου υπόγειου επιταχυντή,θα φιλοξενήσει το ‘ Ιδρυμα Ευγενίδου από τις 12 Απριλίου έως τις 31 Μαίου. Η ΄εκθεση για ενήλικες και παιδιά άνω των δέκα ετών με τίτλο ” Επιταχύνοντας την Επιστήμη ” την οποία έχει δημιουργήσει το Ευρωπαικό Κέντρο Πυρηνικής ΄Ερευνας με την υποστήριξη του ‘Ιδρύματος Dudley Wright,έχει ήδη παρουσιαστεί σε πολλές ευρωπαικές χώρες, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον χιλιάδων μικρών και μεγάλων επισκεπτών για τα μυστήρια της  φύσης.

Η έκθεση παρουσιάζει με απλό τρόπο τι ακριβώς γίνεται στις υπόγειες εγκαταστάσεις του CERN, του σπουδαιότερου δι εθνούς ερευνητικού κέντρου στη φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων.Παρουσιάζει επίσης με κατανοητό τρόπο τις θεμε λιώδεις επιστημονικές γνώσεις για τα βασικά δομικά συστατικά της ύλης και την εξέλιξη του σύμπαντος, εστιάζοντας στην καθοριστική συνεισφορά του CERN και των πειραμάτων του.

Διαδραστικές οθόνες αφής και παιχνίδια υπόσχονται να κερδίσουν το ενδιαφέρον των νέων. Ταυτόχρονα,επιστήμονες δι αφορετικών ειδικοτήτων, μαζί με ειδικά εκπαιδευμένους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, θα αναλάβουν να  μυήσουν τους επισκέπτες στα μυστικά  του CERN.

Facebook Comments

POST A COMMENT.