Απειλές Κρεμλίνου για ανταπόδοση Αμερικανικών κυρώσεων

Η Ρωσία θα ανταποδώσει το νέο γύρο κυρώσεων που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Θα ανταποδίδουμε κάθε φορά», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Ανταποδώσαμε τις πρώτες κυρώσεις. Τώρα θα αντιδράσουμε και σε αυτές, φυσικά. Δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση», τόνισε.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος Πούτιν δεσμεύτηκε ότι θα προστατεύσει τη Ρωσική Εμπορική Τράπεζα, στην οποία οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις λόγω της προσάρτησης της Ουκρανίας, ενώ πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να αποταμιεύει τον μισθό του σε αυτή.
Τα σχόλια του Πούτιν ερμηνεύτηκαν ως μια οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Ρωσίας στην αμερικανική κυβέρνηση, η οποία επισήμανε πως επέβαλε κυρώσεις στο συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα διότι είναι αυτό που χρησιμοποιούν προσωπικά πολλοί ανώτατοι δημόσιοι λειτουργοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Ρωσία και ελέγχεται από ένα πρόσωπο που θεωρείται προσκείμενο στον Ρώσο πρόεδρο.
Ο Πούτιν σημείωσε ότι η τράπεζα, η οποία εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη, δεν έχει καμιά σχέση με τα γεγονότα στην Κριμαία.
ΑΠΕ

Facebook Comments

POST A COMMENT.