ΣΕΙΒ: Στήριξη στην Έρευνα, τη Διάγνωση και τη Θεραπεία

SEIB-eaete.jpg

Ο ΣΕΙΒ υποδέχεται το 2014 με νέο όνομα και αισιοδοξία

Εξαγωγή ιατρικών προϊόντων και προστασία από την κρίση

Το διπλό στόχο της διάθεσης ασφαλών ιατρικών και βιοτεχνολογικών προϊόντων για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της προστασίας του κλάδου από την παρατεταμένη κρίση των τελευταίων χρόνων θα επιχειρήσει να υλοποιήσει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) το τρέχον έτος.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΙΒ, κ. Παύλος Αρναούτης στη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, είναι αναγκαίο να υποβληθούν προτάσεις στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με καθαρή ελληνική «σφραγίδα» στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου κανονιστικού πλαισίου για την ασφάλεια των ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Σύνδεσμος παρουσίασε τη νέα επωνυμία του – Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων αντί του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών. Το νέο λογότυπο είναι ένας συνδετικός κρίκος που υποστηρίζει τόσο το δέσιμο όλων των μελών του ΣΕΙΒ με στόχο την ομαλή συνεργασία και την αλληλοενημέρωση για τα θέματα τους κλάδου όσο και τη διασύνδεση για την καλύτερη ενημέρωση του συνόλου των επιστημόνων. Τέλος, ο σταυρός ενώνει τους δύο κρίκους και συμβολίζει τη δραστηριότητα του ΣΕΙΒ στον ιατρικό χώρο. «Ο εκσυγχρονισμός της επωνυμίας μας ήταν απολύτως αναγκαίος ώστε να προσδιορίζει σαφέστερα τις δράσεις και το ρόλο του Συνδέσμου που επεκτείνεται πολύ πέρα από την παροχή ιατρικών προϊόντων, όπως δηλαδή στην παροχή προϊόντων και μηχανημάτων που προορίζονται για χρήση από επιστήμονες που δεν είναι απαραίτητα Ιατρικής κατεύθυνσης αλλά είναι επιστήμονες όπως Βιολόγοι, Χημικοί κ.α.» εξήγησε ο κ. Αρναούτης.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών προϊόντων είναι ο μεγαλύτερος και παλαιότερος πανελλαδικός Σύνδεσμος των εταιριών που διακινούν Επιστημονικά και Ιατροτεχνολογικά προϊόντα (δηλαδή κάθε είδους υγειονομικό υλικό πλην φαρμάκων) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ιδρύθηκε το 1986 και περιλαμβάνει 156 μέλη, τα οποία απασχολούν πάνω από 5.000 εργαζομένους.

Facebook Comments

POST A COMMENT.