Ηγετική εμφάνιση Χριστόδουλου Ξηρού που καλεί σε αντάρτικο

Επιστολή και video σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, απέστειλε ο καταζητούμενος Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος αγνοείται από τις 7 Ιανουαρίου, αφού εκμεταλλευόμενος άδεια από τη φυλακή, εξαφανίστηκε.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός με την ηγετική εμφάνιση στο βίντεο και το περιεχόμενο της επιστολή του καλεί σε στελέχωση του κινήματος και πόλεμο τους συντρόφους της Άκρας Αριστεράς και της Αναρχίας. «Η μόνη λύση είναι η σύγκρουση και η ανατροπή. Όλα κατακτήθηκαν με ποταμούς αίματος. Καλώ τους συντρόφους που υιοθετούν την αντάρτικη δράση για ενότητα στην πράξη. Έχουμε πόλεμο» λέει στο βίντεο. «Πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι» αναφέρει στην επιστολή. 

Στο βίντεο, που διαρκεί 3 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα, καταφέρεται εναντίον των μνημονίων, για τα οποία λέει ότι ευθύνονται για τη διάλυση της κοινωνίας και των υποδομών. Απευθύνει έκκληση «σε όλους τους συντρόφους που υιοθετούν την αντάρτικη δράση, ελεύθερους και αιχμάλωτους, για ενότητα στην πράξη. Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να διαφωνούμε. Έχουμε πόλεμο. Και στον πόλεμο δεν κάνεις ψιλή κουβέντα. Δίνεις μάχες.

«Σύντροφοι της ένοπλης δράσης, ελεύθεροι και αιχμάλωτοι, στηρίξτε και πλαισιώστε το εγχείρημά μας. Βγάλτε ανακοινώσεις υποστήριξης, βοηθήστε σε επίπεδο αναλύσεων και προτάσεων. Σύντροφοι της Άκρας Αριστεράς και της Αναρχίας, όσοι έχετε ακόμη μέσα σας το μικρόβιο της επανάστασης, ξεχάστε τις διαφορές και τις οριοθετήσεις. Δεν είναι καιρός για εσωστρέφεια και αυτοκατανάλωση. Είναι η ώρα της μάχης. Ο εχθρός είναι απέναντι και εκεί πρέπει να στραφούμε όλοι».

Σε άλλο σημείο αναφέρει πως όλα κατακτώνται με ποταμούς αίματος και ζητεί εκδίωξη όλου του πολιτικού προσωπικού και δήμευση της περιουσίας των τραπεζών.

Καλεί σε δημιουργία ομάδων περιφρούρησης σε κάθε γειτονιά ενάντια στις κατασχέσεις και στο κόψιμο ηλεκτρικού και νερού. «Να μαζευόμαστε ακαριαία, να τους ξυλοφορτώνουμε» αναφέρει.

Και συνεχίζει: «Ραβδί και φτύσιμο σε υπουργούς, βουλευτές, πολιτευτές, συνδικαλιστές, δημοσιογράφους, μπάτσους, σεκιουριτάδες, σε όλα τα πληρωμένα τσανάκια των τραπεζών και του κράτους».

Η επίσης σκληρή δισέλιδη επιστολή που αναρτήθηκε στο Indymedia ξεκινά με τους στίχους του Θούριου «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή» και καταλήγει ως εξής: «14-1-14, Χριστόδουλος Ξηρός, Ελεύθερο μέλος της 17Ν».

Ο Χριστόδουλος Ξηρός ουσιαστικά προαναγγέλλει την επιστροφή του στον ένοπλο αγώνα λέγοντας: «Πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν την ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος».

Επιτίθεται στους δημοσιογράφους και τους αποκαλεί «γνωστούς κροκόδειλους», «απατεώνες», «φερέφωνα των δανειστών» και προειδοποιεί: «Μην τολμήσετε να κανιβαλλίσετε τους συγγενείς μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα, μη φαντασθείτε ότι θα επαναλάβετε τα όργια του 2002, όταν μας είχατε όλους αιχμαλώτους. Τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει! Για την ώρα τους αφιερώνω έναν στίχο απ’ το τραγούδι του Β. Παπακωνσταντίνου Καραϊσκάκης ‘Όταν γυρίσω θα σας γ…ω’».

Ολόκληρη η επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού
«Επειδή οι γνωστοί κροκόδειλοι των ΜΜΕ θ’ αρχίσουν τις κλάψες για τα απολεσθέντα δικαιώματα, και θα ζητάνε όπως πάντα αίμα στην αρένα, έχω να πω τα εξής: Καταρχάς, η δημοκρατία σας έχει αποθάνει προ πολλού και το εξάμβλωμα που έχει απομείνει είναι τόσο εξόφθαλμα φασιστικό που εξέχουν γύρω του οι αγκύλες της σβάστικας.

» Μην παριστάνετε λοιπόν τους τιμητές και τους προστάτες τη στιγμή που δολοφονείτε τους νέους για 1.40€ και δεν σας καίγεται και καρφί. Όχι σε εμάς, απατεώνες των ΜΜΕ, φερέφωνα των δανειστών, δωσίλογοι του Δ’ Ράιχ. Είναι φυσικό η έξοδός μου να προκαλεί πανικό και τρόμο σε σας και σ’ αυτούς που υπηρετείτε!

» Αλλά όχι στην κοινωνία και στον λαό. Είστε απέναντί μας, είστε τσανάκια αυτών που μας καταστρέψανε και αυτό είναι πλέον συνείδηση όλων. Δε μας ξεγελάτε πια. Δε σας σώζει τίποτα, ούτε τα Νταχάου που σχεδιάζετε, ούτε οι στρατιές των μισθοφόρων. Ότι και να κάνετε πολύ σύντομα το ποτάμι της οργής θα φουντώσει και θα σας πνίξει!

» Και σας προειδοποιώ: Μην τολμήσετε να κανιβαλλίσετε τους συγγενείς μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα, μη φαντασθείτε ότι θα επαναλάβετε τα όργια του 2002, όταν μας είχατε όλους αιχμαλώτους. Τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει!

» Για την ώρα τους αφιερώνω έναν στίχο απ’ το τραγούδι του Β. Παπακωνσταντίνου Καραϊσκάκης «Όταν γυρίσω θα σας γ…ω».

» Το αν κατάφερα να πείσω τους δεσμώτες να μου χορηγήσουν άδεια, το θεωρώ προσωπική επιτυχία και θα τους απαντήσω με την φράση που είπε ο Τζαβέλας όταν έπεισε τον Αλή Πασά να τον αφήσει ελεύθερο: ‘Χαίρομαι που εγέλασα έναν δόλιο’. Πράξη βέβαια που πλήρωσε με την ζωή του παιδιού του, που ήταν όμηρος του Αλή Πασά.

» Αν ήσασταν έξυπνοι, θα μας είχατε δώσει όχι απλά άδειες αλλά και ελευθερία, όμως φυσικά δεν είστε. Τώρα την ύστατη ώρα αντί να φωνασκείτε υστερικά, να ετοιμάζετε πιο σκληρούς νόμους και πιο σκληρή καταστολή -που δείχνει και το μέτρο της δημοκρατίας σας- καλύτερα να ετοιμάζετε την ντροπιαστική φυγή σας. Γιατί η βασιλεία σας τελείωσε και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι!

» Θα μπορούσα να επαναπαυτώ στις δάφνες της προηγούμενης δράσης μου και να επαναλαμβάνω την καραμέλα της εποχής ‘κάποιος πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι’. Δεν το έπραξα. Η επιλογή μου να παραβιάσω την άδεια καταστρέφει πρώτα-πρώτα την δική μου ‘πορεία’.

» Όμως τι προοπτικές μπορεί να έχει κανείς όταν βλέπει την κοινωνία να καταρρέει, τη χώρα να καταστρέφεται και τον λαό να οδηγείται στον εξανδραποδισμό; Μέχρι πότε θα βλέπουμε εν έτει 2014 ανθρώπους να πεθαίνουν απ’ τα μαγκάλια και να μένουμε απαθείς; Εγώ πάντως όχι!

» Πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν την ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος. Δεν θέλουμε τα ευεργετήματά σας, κρατείστε τα να φιλοδωρείτε κανέναν ρουφιάνο σας. Θέλουμε δικαιώματα και θα τα κατακτήσουμε με τ’ όπλο στο χέρι. Δε ζητάμε χάρη από κανέναν και ειδικά από σας τους προσκυνημένους. Και καλά θα κάνετε αν ξανασυναντηθούμε που δεν το εύχομαι (ούτε σεις να το εύχεστε) να με σκοτώσετε, γιατί αν με πιάσετε αιχμάλωτο πάλι θα ξαναφύγω, για να σας πολεμήσω μέχρις εσχάτων.

» Θα κλείσω με ένα κομμάτι από την πολιτική μου δήλωση αντί απολογίας στο εφετείο, τον Νοέμβρη του 2006: ‘Δεν είμαι σε καμιά περίπτωση αυτό που περιγράφετε, σίγουρα όμως είμαι αυτό που φοβάστε’».

» Και θα ξαναπώ τον ίδιο στίχο από τον Προμηθέα Δεσμώτη. ‘Χτυπάτε, αλυσοδένετε το σώμα σκλάβοι του Δία ο νους -η ψυχή παραμένει λεύτερη’».

Μπορείτε να δείτε το video του Ξηρού εδώ

Facebook Comments

POST A COMMENT.