Η Τέχνη μπορεί να είναι το μέσο να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας
και να τον γνωρίσουμε καλύτερα
Ο Στέλιος Καλαθάς, μέσα από την πολύχρονη παρουσία του στο θέατρο και στη θεατρική εκπαίδευση, έχει αναπτύξει μια μοναδική βιωματική μέθοδο, τη «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ», που αναδεικνύει τη δυναμική των συναισθημάτων και την αυτοέκφραση μέσα από κώδικες υποκριτικής.
Τα άτομα που συμμετέχουν στην εφαρμογή της μεθόδου αυτής, ανακαλύπτουν τη θερμή και ουσιαστική επικοινωνία μέσα από λόγο-διάλογο, από μουσική και κίνηση, αλλά και μέσα από την επαφή τους με σημαντικούς συγγραφείς και κείμενα του παγκοσμίου θεάτρου.
Η μέθοδος αποτελείται από ξεχωριστές ενότητες και περιλαμβάνει ασκήσεις:
Διαφραγματικής αναπνοής και υποκριτικής, στοιχεία αυτοσχεδιασμού, γλώσσα σώματος, ικανότητες επικοινωνίας, σκηνική παρουσία, ορθοφωνία, θεατρικό παιχνίδι, διαχείριση και έκφραση συναισθημάτων, ενίσχυση αυτοπεποίθησης και διαμόρφωση προσωπικής εικόνας.
Κύκλοι μαθημάτων
Ο Α΄ κύκλος περιλαμβάνει ασκήσεις δυναμικής λόγου, δημιουργικής φαντασίας, ανάδυσης και έκφρασης συναισθημάτων, ενίσχυσης αυτοπεποίθησης και διαμόρφωσης προσωπικής εικόνας. Οι ασκήσεις εξελίσσονται βιωματικά, μέσα από εικόνες, ήχο, λόγο, αφή και όσφρηση.
B’ κύκλος μαθημάτων
Στο Β΄ κύκλο, αναδεικνύονται τα συναισθήματα στο θεατρικό κείμενο με νέες εφαρμογές και γίνονται θεατρική πράξη, ενώ παράλληλα γίνεται εξάσκηση των εκφραστικών μέσων και του σώματος, ώστε να υπηρετείται σωστά ο εκάστοτε ρόλος.
Ο στόχος της μεθόδου
Η μέθοδος της «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ» βασίζεται τόσο στη δυναμική της ομάδας, όσο και στις προσωπικές εμπειρίες του καθενός, με στόχο την εσωτερική αναζήτηση και την προσωπική εξέλιξη μέσα από μονοπάτια της τέχνης.
Η μέθοδος απευθύνεται κυρίως σε όσους θέλουν να βιώσουν τη μαγεία των ρόλων για να ενεργοποιήσουν το προσωπικό τους υλικό και τις εσωτερικές τους δυνάμεις, ανακαλύπτοντας δημιουργικές διεξόδους στην καθημερινότητά τους.
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Στέλιος Καλαθάς διδάσκει τη συγκεκριμένη μέθοδο με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία 10 χρόνια, στην Αθήνα αλλά κι εκτός. Το 2012, βραβεύτηκε γι’ αυτήν από την UNESCO.
Μαθήματα και ομάδες
Στην Αθήνα τα μαθήματα γίνονται ένα δίωρο την εβδομάδα. Υπάρχουν δύο ομάδες στο Γκάζι, μία ομάδα στο Μαρούσι και μία ομάδα στο Πέραμα. Εκτός Αττικής , υπάρχουν σταθερές ομάδες σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κρήτη και Κύπρο, όπου τα σεμινάρια διεξάγονται δυο φορές τον χρόνο τουλάχιστον , και η χρονική τους διάρκεια είναι διήμερη, σε σύνολο χρόνου 6 ώρες.
Πληροφορίες: 6946 105 520 & στο blog: www.synaisthimatikhdialektikh.com
POST A COMMENT.