Η Baxter μελετά οικονομικότερες λύσεις περίθαλψης

baxter

Με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα και τον αισιόδοξο στόχο να αυξηθούν οι καινοτόμες θεραπείες στην κατ΄ οίκον νοσηλεία, η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρίας Baxter, κ. Manuela Hoffmann – Lueke παρουσίασε τους στόχους της εταιρίας στην περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε. Ακόμη και σε καταστάσεις έντονης οικονομικής ύφεσης, μπορεί να επιτευχθεί καινοτομία και να είναι ισχυρότερος ο δεσμός μεταξύ γιατρών, παρόχων υπηρεσιών υγείας και ασθενών.

Η κ. Hoffmann, αναφερόμενη στη δραστηριότητα της εταιρίας, κυρίως σε νοσοκομειακά προϊόντα και προϊόντα φροντίδας στο σπίτι, τόνισε ότι η Baxter διατηρεί τη δέσμευσή της απέναντι στους ασθενείς και προτείνει νέες θεραπευτικές επιλογές χαμηλότερου κόστους σε τομείς όπως η κατ’ οίκον θεραπεία.

Η αύξηση των καινοτόμων θεραπειών στην κατ΄ οίκον νοσηλεία  έχει συχνά αποδειχθεί οικονομικότερη λύση σε ανεπτυγμένες αγορές, καθώς επιτρέπει στους ασθενείς να ζουν στο σπίτι τους αντί του νοσοκομείου, απολαμβάνοντας υψηλού επιπέδου θεραπεία, σε εκλογικευμένο κόστος, που δεν κάνει περικοπές σε ποιότητα ή αποτελεσματικότητα.

Στη συνέντευξη τονίστηκε ότι η Baxter προωθεί την υποστήριξη των νεφροπαθών, αιμορροφιλικών, με στόχο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τις συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με την κ. Hoffmann, είναι δύσκολο να γίνουν οικονομικές προβλέψεις για την επόμενη χρονιά, που διαγράφεται δυσοίωνη, εξαιτίας των δραστικών περικοπών στη φαρμακευτική περίθαλψη, που δεν αφήνουν περιθώρια για παροχή υπηρεσιών πέραν των απολύτως απαραίτητων φαρμακευτικών αγωγών, εξαιρώντας πλήρως την καινοτομία, όμως τόνισε ότι η Baxter θα παραμείνει στη χώρα, όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια. Αναγνωρίζοντας θετικά σημεία που έχουν επιτευχθεί στην πορεία των τελευταίων τριών ετών στη χώρα μας, ο μέσος χρόνος αποπληρωμής από τα νοσοκομεία, κυμαίνεται πλέον στις 310 ημέρες, όταν παλαιότερα ο μέσος όρος ήταν διπλάσιος, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η αγορά στην αποπληρωμή μέσω των ομολόγων.

Facebook Comments

POST A COMMENT.