Πέθανε ο Φίλιππος Συρίγος

Sirigos

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Κυριακής ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες αθλητικούς δημοσιογράφους ο Φίλιππος Συρίγος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος που τον τελευταίο καιρό έδινε μάχη με τον καρκίνο «έφυγε» σε ηλικία 65 ετών. Ο εκλιπών είχε συνδέσει άρρηκτα το όνομά του από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 με το χώρο της καλαθοσφαίρισης, έχοντας καταγράψει μεγάλο αριθμό μεταδόσεων αγώνων μπάσκετ, ενώ ήταν ο άνθρωπος που είχε περιγράψει τον ιστορικό τελικό αγώνα του ευρωμπάσκετ του 1987, όπου η ελληνική εθνική ομάδα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Συλλυπητήρια του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του δημοσιογράφου Φίλιππου Συρίγου, που έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, εξέφρασε με δήλωσή του ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Η ανυποχώρητη, αιχμηρή δημοσιογραφική γραφή του Φίλιππου Συρίγου υπήρξε επί δεκαετίες σημείο αναφοράς για κάθε φίλαθλο. Ενώ η φωνή του συνοδεύει τις καλύτερες αναμνήσεις μας από την πορεία του ελληνικού μπάσκετ προς την καταξίωση στην κοινωνία μας και προς τις μεγάλες, διεθνείς διακρίσεις. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, για το θάνατο του Φίλιππου Συρίγου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Φίλιππος Συρίγος συνδέθηκε στη συνείδηση των Ελλήνων τόσο με τη μετάδοση μεγάλων στιγμών του ελληνικού αθλητισμού, όσο και με την ερευνητική δημοσιογραφία την οποία υπηρέτησε με πάθος.
Στους οικείους του, καθώς και στη δημοσιογραφική οικογένεια εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Facebook Comments

POST A COMMENT.